Olyan szépek voltunk: klipet kapott az új Shell Beach-lemez érzelemdús zárótétele

Újabb klippel (szám szerint az ötödikkel) támogatta meg „visszatérő” nagylemezét a fővárosi Shell Beach. Ezúttal a Solar Flare utolsó tétele, a meglehetősen különleges és érzelmes Somló Tamás-feldolgozás, az Olyan szépek voltunk kapott egy gyönyörű látványvilágú mozgóképet.

A dal hátteréről és megvalósításáról az eredeti előadó fia, a Shell Beach gitárosa, Somló Pali mesélt a Recordernek, aki a meghitt apropó folytán ezúttal a dalban is teljes mértékben magához ragadta a mikrofont:

Egyszer ott bambultam a kanapén, és a DeftonesBe Quiet and Drive akkordjait pengettem, amikor meghallottam benne az Olyan szépek voltunk harmóniáját. Onnantól éveken át motoszkált a fejemben az ötlet, hogy megcsinálhatnánk a dalt a saját stílusunkban. Időközben sajnos elment apukám, a zenekarral pedig elkezdtünk dolgozni a Solar Flare-en. Ekkor nyert értelmet, hogy megcsináljuk ezt a számot. Mi soha nem énekeltünk magyarul, és nem is én vagyok a zenekar főénekese, de az Olyan szépek voltunk esetében kivételt tettünk. Szeretem ezt a számot, sok szép emléket idéz fel bennem, és minden alkalommal hidegrázós élmény eljátszani. Szerintem kimagasló pontja lett a lemeznek.

A klipet Sébastien Praznoczy rendezte, az operatőr Nagy Marcell, a producer pedig a 235 Productions csapata volt. A videóban feltűnik Adamek Robi, a Wasted Struggle korábbi énekese is, aki nemrég vesztette életét. A rendező és a zenekar is neki ajánlja a kész művet.

A Shell Beach egy hét múlva, március 14-én mutatja be az új lemezt az Akvárium kistermében, ahol az izraeli Walkways, a Törzs és a Vodka for Kids melegít majd nekik, és ahol minden bizonnyal felcsendül majd az említett dal is. Jegyek és infók a facebook-eseménynél.