Októberben jön az új Mastodon-lemez, itt egy új klip

Már jó másfél éve lehetett tudni, hogy a Mastodon dolgozik a nyolcadik lemezén, most pedig végre be is jelentették az album részleteit. A héten kiszivárgott infóknak megfelelően az anyag Hushed and Grim címmel érkezik október 29-én, a hír alján látható borítóval. Rögtön kapunk hozzá egy klipet is, ami a Pushing the Tides dalhoz készült. Rövid, velős, és meglepően kemény darab, a korai időszak rajongóknak is betalálhat.

A zenekar a 2017-es Emperor of Sand album óta többször is adott ki új számokat (Fallen Torches, Rufus Lives, Forged by Neron), ezek viszont nem lesznek rajta az albumon, ehelyett 15 új dalt kapunk. Ezek közül korábban egyedül a Skelenton of Splendor címűt lehetett hallani a zenekar legutóbbi élő videójában. A teljes számlista:

1. Pain With an Anchor
2. The Crux
3. Sickle and Peace
4. More Than I Could Chew
5. The Beast
6. Skeleton of Splendor
7. Teardrinker
8. Pushing the Tides
9. Peace and Tranquility
10. Dagger
11. Had It All
12. Savage Lands
13. Gobblers of Dregs
14. Eyes of Serpents
15. Gigantium

Brann Dailor dobos nagyjából egy éve még azt is felvetette, hogy mivel a banda vagy 30 új számot rakott össze, így az is lehet, hogy egymás után két új albumot is felvesznek és kiadnak majd. A friss bejelentés ugyanakkor csak egyetlen albumról szól, és nem érinti későbbi terveket.