Októberben adja ki első albumát a System of a Down basszusgitárosának új zenekara

Tavaly állt össze és idén júniusban adta ki első dalát a System of a Down bőgősének, Shavo Odadjiannak az új zenekara, a Seven Hours After Violet. A zenészen kívül még olyan bandák arcai bukkannak fel a projektben, mint a Left to Suffer vagy a Winds of Plague, ebből adódóan az első darab, a Paradise is egy alternatívabb, modern metal(core)-tétel lett.

A zenekar most bejelentette debütáló nagylemezét, ami szimplán csak a banda nevét viseli, és 11 egyszavas dal kap rajta helyet. Ezek itt:

  1. Paradise
  2. Alive
  3. Sunrise
  4. Go!
  5. Float
  6. Glink
  7. Cry…
  8. Abandon
  9. Radiance
  10. Gloom
  11. Feel

Az október 11-én, a Sumerian gondozásában megjelenő anyagról most befutott a második tétel, a Radiance is, ami egy sokkal balladisztikusabb darab lett, kis keleties ízvilággal megspékelve. Mondjuk várhatók voltak az ilyenek, ha már Shavo egy nagyon diverz, eklektikus anyagról zengett ódákat.

Eközben Taylor Barber énekes másik bandája, az ősszel Budapestre érkező Left to Suffer is nemrég adta ki új lemezét, a Leap of Death pedig simán szakított a banda nu metalos, deathcore-os stílusával, és egy elektronikával telepakolt, pop-érzékeny, éneklős modern metal cucc lett. Úgy tűnik, Taylornak nagyon fekszik ez az új irány, hiszen itt is nagyokat énekel, és ebben senki nem is áll az útjába: