Bemutatta első számát a System of a Down basszusgitárosának új bandája

Nagyjából fél évvel ezelőtt röppent fel a hír, hogy a System of a Down bőgőse, Shavo Odadjian új projekten ügyködik, mégpedig nem kisebb zenekarok tagjaival, mint a Left to Suffer vagy a Winds of Plague. A sokáig csak a zenész keresztnevét viselő ügy most elnyerte végső formáját, Seven Hours After Violet néven – ami lássuk be, talán kicsit kevésbé egyoldalú, mint az előző név, pláne ilyen arcokkal a fedélzeten:

  • Shavo Odadjian – basszus (System of a Down)
  • Taylor Barber – ének (Left to Suffer)
  • Michael Adrian „Morgoth Beatz” Montoya – gitár, producer (Winds of Plague, Juice WRLD, Machine Gun Kelly)
  • Alejandro Aranda – gitár (scarypoolparty, American Idol)
  • Josh Johnson – dob (Winds of Plague, Skin Trade)

A zenekar most bemutatta első dalát, a Paradise-t, aminek erős kétezres évek eleji nu metalos vibe-jai vannak – nem csak hangzásában, de a dalhoz készült klip látványvilágában is. Ez a pozicionálás abszolút tudatos volt, erről így beszélt a szószátyár Shavo:

Ez a dal nyitja majd az albumot, és bemutatja a különböző dinamikákat, amelyeket az egész anyagon felfedezünk, és így tökéletes bemutatkozása a Seven Hours After Violetnek. Több mint 30 éve zenélek, és most valami szupersúlyos, de dallamos dologgal akartam visszatérni a gyökereimhez. Eddig minden zenei mellékprojektem mellőzte az efféle súlyos hangzást, tudatosan tartottam magam távol minden torzított gitáros zenétől, pont a System of a Down miatt.

Amint elkezdtük ezt az egészet a Seven Hoursszel, el is engedtem ezeket a megkötéseimet. Azt mondtam, hogy „hadd hallgassak a megérzéseimre és csináljam azt, amiben a legjobb vagyok”. A karrierem során először mondtam azt, hogy „amíg nekem tetszik, addig leszarom, hogy mások mit gondolnak”, és ez rendkívül felszabadító volt. Ez a kedvenc dolgom, amit csináltam a System óta, és alig várom, hogy a világ meghallgassa.

Tehát ha figyeltél, akkor lesz lemez – amiről mindössze csak ennyit tudunk egyelőre, hogy lesz. Az viszont biztos, hogy a Sumerian Records és Shavo által frissen alapított 1336 Records közreműködésében lát majd napvilágot, talán még idén, de erre senki se fogadjon nagy összegben. Addig pedig idelent lehet pörgetni a kereken három perces időutazást: