Néha nincs semmink, csak a szívünk – Új dal a Stick to Your Guns nyári lemezéről

Új dalt mutatott be az érkező hetedik nagylemezéről a Stick to Your Guns. A Spectre névre hallgató anyag július 29-én lát majd napvilágot a Pure Noise gondozásában, ez lesz a banda első teljes értékű nagylemeze a 2017-es True View óta. Erről hallgathatjuk most meg a Weapon című nótát. A lemezen egyébként a tavaly kiadott More of Us Than Them is rajta lesz, aminek az volt a különlegessége, hogy a breakdownját az Architectsből Tom Searle írta nem sokkal a halála előtt.

Az új dallal kapcsolatban a csapat énekese, Jesse Barnett fogalmazta meg nézeteit a tőle már megszokott, köntörfalazástól mentes módon:

A Weapon arról szól, ahogy egyenesbe jövök a saját valómmal. Úgy hiszem, hogy az emberek csak a napról-napra rájuk kényszerített körülményeik szülöttei. Azt mondják, hogy „az amerikai álom hazugság”. Szerintem ez egyáltalán nem így van. Szerintem az „amerikai álom” él és virul, de mint mindig, csak kevesek számára adatik meg. Én ebben a képletben az vagyok, aki ezt nem fogadja el. Nem érdekel a tisztesség, sem az egyenlőség. Az érdekel, hogy mi a helyes. Ez az ország a kezdetek óta olyan dolgokat képvisel és olyan dolgokra épül, ami szerintem jóvátehetetlen, és az a célom, hogy megpróbáljak valami újat felhúzni a helyére. De mielőtt ezt megtehetnénk, még orvosolni kell a jelenlegi állapotokat. Az erőszakfüggő oligarchák vezette talpnyalók országát meg kell semmisíteni, és meg is fog semmisülni. Minden ember válaszúthoz ér az élete során, ahol vagy visszafordul, vagy tovább megy. Néha nincs semmink, csak a szívünk, és nekem nincs is másra szükségem.

A dallista után rá is lehet cuppanni a Weapon klipjére idelent:

1. (My Heart Is a…)
2. Weapon
3. Who Dares Wins
4. Hush
5. A World to Win
6. Open Up My Head
7. Liberate
8. The Shine
9. Instruments of the End
10. Father
11. More of Us Than Them
12. No Way to Lie