Nagyon 70’s lemezt adott ki a Mastodon gitárosának mellékbandája

brent hinds mastodon

Mastodon tagjai sosem idegenkedtek attól, hogy a főzenekarukon kívül egyéb formációkban is zenéljenek, ez pedig különösen igaz Brent Hinds gitáros/énekesre, aki hirtelen össze sem tudjuk számolni, hány bandában játszik még szabadidejében a Giraffe Tongue Orchestrától a Legend of the Seagullmenig.

E bandák közül az egyik, a West End Motel nevű formáció épp a hétvégén adta ki az új lemezét Bad With Names, Good With Faces címmel. Egy eléggé 70-es évek beütésű cuccról van szó, ami főleg az akkori amerikai klasszikus rockból táplálkozik, de találni rajta szaxofonos betéteket, sőt, konkrét countrydalokat is. Ebből talán látszik, hogy az anyag elég távol áll a Mastodon metálos hangzásától, bár némi párhuzamot azért így is lehet vonni mondjuk a Crack the Skye egyes pillanataival, vagy még inkább a Hinds kiadatlan dalaiból összerakott új EP-vel, a Cold Dark Place-szel is, szóval ha esetleg épp ezek a kedvenceid, érdemes lehet tenned egy próbát a West End Motellel.

Az albumhoz az utóbbi hetekben készült egy pár videó is, a Brent stílusának jellegzetességeit büszkén viselő Tiny Man és a nettó country-s Sorry I’m Late dalokhoz, alattuk pedig az egész anyagot végig lehet hallgatni.