Most boldog vagy? – Az Architects új számában visszatért a „blegh!”

Seeing Red címmel új dalt mutatott be napjaink egyik legnépszerűbb metalbandája, a brit Architects. A srácoknak ez az első friss szerzeménye azóta, hogy tavaly kiadták a játékos, határokat feszegető, a „progos metalcore” címkét véglegesen maga mögött hagyó lemezüket, illetve azóta, hogy Josh Middleton gitáros kilépett tőlük (hogy teljes figyelmet szenteljen a Sylosisnak, ami szintén új anyaggal jelentkezett nemrég), ezáltal négyfősre zsugorítva az építész kompániát.

Ha már feljött Josh, több pletyka is úgy tartja, hogy a gitáros azért hagyta ott őket, mert olyan irányba tendált a csapat, ami neki már nem annyira jött be. Nem tudni, hogy ezt a dalt vele írták még, vagy nélküle, mindenesetre ha a második opció érvényesül, akkor a nóta egyfajta középső ujjként is funkiconálhat, ugyanis

a Seeing Red az Architects elmúlt három évének egyik legtökösebb darabja, benne breakdownokkal, screamekkel és olyan fogós kórussal, amit nem mostanság írtak.

Ja, és még „blegh!”-t is kapunk, Sam Carter énekes mémmé vált – és saját maga által nem annyira kultivált – ikonikus acsarkodását.

A dalt már egészen biztosan lehet majd hallani a zenekar jövő évi, nagyszabású EU-turnéján, ahol a Spiritbox és a Loathe ölelésében járják végig az öreg kontinenst. Bár hazai állomás most nem lesz (idén úgyis volt), viszont a weboldalukon lehet szemezgetni, hogy hol lehet őket elcsípni januárban és februárban.