Metalcore-slágert durrantott az olasz Dead Like Juliet, magyar koncert is lesz

A Dead Like Juliet pályafutása szépen ível felfelé az utóbbi időben, olyannyira, hogy ők lettek az olasz modern metal/metalcore-színtér éllovasa. Folyamatosan klubturnéznak, mellette pedig egyre nagyobb fesztiválokon játszanak egyre több embernek. A tavalyi Nova Rockon például a színpaduk technikai problémája miatt a nap végére csúsztatták őket, ezért nagyjából egy időben léptek fel a Parkway Drive-val, ami elég szerencsétlen helyzet, de még így is sokan nézték meg őket.)

Tavaly májusban jelent meg a második nagylemezük, a napokban pedig egy gyorsan fülbemászó, slágergyanús dallal jelentkeztek. A Survive minden bizonnyal a következő albumuk első elfutára, a refrénje pedig megidézi a While She Sleeps legjobb tételeit.

A zenekar a hazai közönségnek azért is említésre méltó, mivel a 2021-es, homo-, bi- és transzfóbia ellen felszólaló, No Place for Me című szerzeményük klipjében kiemelt szerepet kapott Orbán Viktor. Emellett többször játszottak is már nálunk, 2017-ben Szegeden ringattak meg egy csónakházat a Tiszán, tavaly pedig a Dürerben léptek fel a svéd Avianával.

Ezen a héten vissza is térnek Szegedre, július 12-én a Café Radnótiban koncerteznek, két helyi formáció társaságában: a tavaly újjáéledt (és az új EP-jével az éves toplistánkra is felkúszó) The Beast Within és egy friss trió, a helikel fog melegíteni nekik.