Megjelent az Anchorless Bodies és a Satelles közös élő lemeze

Kis hazánk két legjobb dallamos hardcore-bandája, az Anchorless Bodies és a Satelles élő splitlemezt adott ki Live at Lahmacun Radio címmel.

Az Anchorless’ ezekkel a felvételekkel koronázza meg a legutóbbi albumát, a Lélekhozó Esőt, ami nálunk is előkelő helyen végzett a tavalyi lemezeldorgálásban, és ami nemrég gyönyörű hanglemez formát is öltött. A Satelles pedig kapva kapott az alkalmon, hogy ők is kicsit elmerengjenek az elmúlt tíz évükön és társak legyenek a „rosszban”. A repertoárban mindegyik csapattól két saját szám szerepel, ezek közül az Otthon és az Our Father, Premonition dalokban egy-egy vegyülés is tetten érhető az énekesek részéről. Ezen kívül még a Hátsó Szándék egyik leghíresebb tételét, a Fiatalon nincsen szép halált is feldolgozták a bandák.

Az autentikus „’80-as évek technológiája” borítót Future Ceremonies készítette, aki már olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Turnstile, a Power Trip vagy a One Step Closer. A bandák az „űrmetalos” logóikat is neki köszönhetik. A Lahmacun rádióban készült session videóra is lett rögzítve az Azkollektíva által, így a srácok hamarosan képi formában is betekintést engednek majd a közös rajcsúrba.

A két zenekar mindegyikét el lehet csípni élőben is a hétvégén: a Satelles pénteken Győrben, szombaton pedig Nyíregyházán vendégeskedik a Petofi új kislemezének bemutató bulijain, míg az Anchorless Bodies vasárnap az Instantban játszik a Fiesta de Corbatán, többek közt az amerikai Portrayal of Guilt előtt.

Június 23-án pedig mindkét banda fellép a Petofi budapesti lemezbemutatóján a Dürerben, ahol még pluszban a nemrégiben ismét határait feszegető Heartlapse is csatlakozik a falkához.