Medencés buliból jött az Eagle Has Landed új klipje

2019 tavaszán nálunk mutatkozott be az As Karma Brings, a Godgiven, valamint az egykori Another Dawn Comes és Subliminal Merger tagjaiból alakult Eagle Has Landed. Szűk két év elteltével érkezett meg a fővárosi zenekar második klipes dala, amelyből a másik oldalukat is megismerhetjük. A Deep Blue című számhoz egy félig play through, félig lazulós, iszogatós, pancsolós, mókázós mozgókép készült. Igazából semmi extra, de mégis megvan a maga kedves, vicces hangulata. Az operatőr Maraczi Krisztián volt, a vágást és az utómunkát pedig a Sofia Eyes Media végezte.

A zenekar férfirészlege röviden mesélt nekünk a kisfilmről:

Zeneileg pár perc erejéig beleélhetjük magunkat egy tengeren hánykolódó ember szerepébe, akire rátalál egy cápa. Esély nincs a túlélésre, de az adrenalin miatt lelassul az egész történés, így részletességében tudunk reflektálni arra, hogy milyen az, amikor az illúziónk – miszerint mi a tápláléklánc csúcsán vagyunk – semmivé válik. Eközben a felvételen épp jól érezzük magunkat, ökörködünk egy random nyári délutánon. Mert ezek is mi vagyunk, nem csak a mérnöki pontossággal megrendezett pokol.

Ehhez Dóri még hozzáfűzte:

Az anyagot play-not-through videónak szólítjuk, mert van benne egy kis gitározás, de végül mégsem a tipikus végigjátszós vidi lett, hanem az egész egy kötetlen fun-trash-vibe lazulásba fulladt, és teljesen más fless, mint a Devil. Egyébként a Deep Blue az első dal a hamarosan megjelenő Dürer címet kapott EP-nkről. A folytatás pedig hamarosan következik, a sas leszáll.