Kánonban hörgés és teátrális hatás – Eagle Has Landed-klippremier

Mindig nagy öröm, amikor egy alaposan kitalált és profin összerakott zenekart mutathatunk be, az Eagle Has Landed debütáló klipjéről pedig biztosan sokat fogunk még beszélni a közeljövőben. A budapesti csapat egyfajta haladó szellemiségű extrém metalt játszik, ami leginkáb talán a deathcore-arcoknak fog beütni, de a black metaltól a különböző elektronikus zenékig sokféle hatás érvényesül még a dalaikban. Ezek közül az első, a Devil című debütál ma egy látványos klippel együtt.

A banda tagjai egyébként olyan zenekarokból lehetnek ismerősek, mint az As Karma Brings, a Godgiven, na meg a néhai Subliminal Merger. A felállás különlegessége, hogy két frontember is van, akik egyszerre nyomják a különböző extrém vokálokat: Tari Bálint a Karmában is aktív, Farkas Peti meg a Subliminalban szintizett és vokálozott, és itt is ő felel az elektronikás témákért. Rajtuk kívül Kovács Dóra és Rácz Attila gitárosok és Gróf Adolf dobos alkotja a csapatot, a basszusgitár meg gépről megy, mivel a srácok mindeddig nem találtak tökéletes embert a posztra.

Peti mesél a banda alakulásáról, a két énekeses felállásról és az Eagle Has Landed zenei stílusáról:

Az egész Pilisvörösváron kezdődött, a Dóra+Attila+Adolf tengely volt adott. Ati engem ismert a Mergerből ugye, Bálint meg nem is tudom, hogy került a képbe, egyszer csak ott volt próbán, és elég durván szerelem volt az első hallásra… Profi a fiatalember. Egymásra licitálunk, dialógusokat folytatunk, megtaláltuk a kánonban hörgés piaci rését, plusz a sampler nagyon gazdag, olykor az az alap, arra építkezik a többi hangszer. Kompromisszumokat nem kívánunk kötni, soha nem volt az erősségünk, valami igázan lesújtó eredmény a célunk. Vannak példaképek, de igazán senkire nem óhajtunk hasonlítani. Főleg majd a sampleres, jövőbeli zenéinkkel nyilvánvaló lesz, hogy mit szeretnénk. Van benne csipet Slaughter to Prevail és Thy Art Is Murder, de valahol hajaz az Attilára vagy az Emmure-ra is. De mégis más. Van olyan dalunk, ahol Nicki Minaj kezd el mosholni, és van, ahol a crossbreed (drum & bass) vonal keresztbe megy a hardcore punkkal.

A debütáló klipről:

Res ipsa loquitur! Szörnyen profi munka volt minden oldalról. Egy nagyon akciódús, teátrális dolgot álmodtunk meg. Sikerült. HUGE shoutout a srácoknak a Thornfields Productionsnél.

A további tervekről:

Lassan másfél éve gyakorlunk egy szettet, amit majd 27-én fogunk bemutatni a Dürer kisteremben. A nyár folyamán érkezik több kontent, merch, szokásos zenekari mizéria. Ősztől egy külön kisfilm fog érkezni a koncertjeink alá, egy audiovizuális előadást szeretnénk színpadra vinni majd.

Emellett szintén őszre várható a zenekar bemutatkozó nagylemeze is. Az április 27-i debütáló koncerten egyébként a Godgiven, a Hit by a School Bus, a Komodo és a Mars Told a Secret társaságában játszanak a srácok, egyéb infók az eventnél.

Fotó: Bodnár Dávid