Májusban jön a Wheel új lemeze, budapesti koncert is lesz

Az utóbbi években egyre komolyabb figyelmet vív ki magának a a progresszív metal színtéren az angol és finn tagokból összeállt, Helsinkiben székelő Wheel zenekar, akiknek többek között Horváth Attila, a Subscribe gitárosa és az Ash Sound stúdióguruja is nagy rajongója. A banda a héten jelentette be a harmadik nagylemezét: a Charismatic Leaders című anyag május 3-án jelenik meg az Inside Out kiadónál. A felvételeknél két producer is segédkezett, az egyik Daniel Bergstrand, aki olyan bandák lemezein dolgozott már, mint az In Flames, a Meshuggah és a Behemoth; a társproducer pedig maga a Meshuggah gitárosa, Fredik Thordendal volt. A számlista:

1. Empire
2. Porcelain
3. Submission
4. Saboteur
5. Disciple
6. Caught in the Afterglow
7. The Freeze

Az első single a nyitódal, az Empire lett, ami James Lascelles énekes-gitáros szerint a legmetalosabb dal, amit valaha írt, és a különböző médiabirodalmak által szándékosan elkövetett valóságferdítést kritizálja.

A zenekar az év végén egy EU-turnén mutatja be a lemezt, aminek lesz budapesti állomása is, méghozzá december 5-én az Analog Music Hallban. Előzenekarokról egyelőre nincs hír, további infók az eseményben.