KLIPÖZÖN 34: megmutatjuk a hét videótermését!

Múlt héten ígértet tettünk visszatérő és megújult rovatunk folytatására, ami minden szombaton felvonultatja az összes aktuális és a héten megjelent klipet, hogy kényelemsebben és egyszerűbben nézhessétek végig a legfrissebb megjelenéseket. Mi csak azt kérjük, hogy bátran írjátok le véleményeteket akár mindegyik klipről, akár csak a kedvencetekéről. Ezen a héten terítékre került a Dysphoria, Marilyn Manson, a Deaf Havana, az I Killed The Prom Queen, a Thick As Blood, a Minus The Bear, az Alarum, a Skip The Foreplay, a Vision Of Disorder és a The Word Alive.

Eheti klipözönünk első jelentkezőjének klipjét a death metal / deathcore műfaj rajongói nyugodtan vehetik akár egyfajta ajánlónak is, hiszen az ukrán Dysphoria a napokban jelentette meg első videóját, mely a szeptember 13-án megjelenő To the Perfect Form of Modern Species c. második nagylemezükön fog helyet kapni. A War Precursor c. dalhoz Kijevben forgatott videót a New Black Productions készítette el az urak számára, akik az internet és a klip révén meglehetősen nagy közönséget tudtak meghódítani alig pár nap alatt. Titeket melyik zenekarra emlékeztet ez az ukrán brutalizátor?

Marilyn Manson minden lemezével rendre megakar újulni, de valahogy igyekvései ellenére rajongói már koránt sem kedvelik őt és zenéjét annyira, mint az ezredforduló tájékán. Legutóbbi Born Villain c. nagylemeze bár pozitívabb fogadtatást kapott, mint elődje, de még így sem váltotta be a hozzáfűzött grandiózus reményeket. A nemrég Johnny Deppel is színpadra állt Brian Warner, ismertebb nevén Marilyn Manson viszont most új klippel rukkolt elő stílszerűen Slo-Mo-Tion c. dalához, melyet többek között hírhedt barátjával Twiggy Ramirezzel közösen írt meg:

Új videóval jelentkezett az I Killed The Prom Queen legénysége is, akik 2008-as végleges feloszlásukat követően tavaly jelentették be, hogy visszatér az eredeti felállás Michael Crafter (jelenleg Confession, ex-Bury Your Dead, ex-Carpathian) vagy Ed Butcher (Eternal Lord, The Hunt For The Ida Wave) énekeset leszámítva, így a soraikban tudhatják Jona Weinhofen (Bring Me The Horizon, ex-Bleeding Through) és Kevin Cameron (In Trenches) gitárost, Sean Kennedy (ex-Deez Nuts) basszert és JJ Peterst (Deez Nuts) dobosi fronton. Az énekes jelenleg az ex-The Red Shore frontember Jamie Hope. A srácok komoly és nagyívű visszatérést harangoztak be, szerintetek mindez sikerült? Íme a hamarosan megjelenő nagylemez előfutára, a Memento Vivere c. legfrissebb ‘Prom Queen sláger:

A szigetországi zenei kultúra mindig is kiemelkedő sikereket tudhatott magáénak és ez alól a Deaf Havana sem kivétel, akik Ryan Mellor távozása után egy még rádió barátabb és könnyedebb hangzást céloztak meg, de mindezt a dalok színvonalának csökkenése nélkül. Tavalyi Fools and Worthless Liars c. lemezüket ebből kifolyólag óriási sikerként könyvelhették el, amihez az alábbiakban meg is érkezett a legújabb klip a Hunstanton Pier c. dalhoz. A videókra mindig igen nagy hangsúlyt fektető angol kvartett ezért dolgozott ismét Duncan Rice rendezővel, aki az eddig legnagyobb sikerük a Little White Lies klipjét is megálmodta.

A Thick As Blood legénysége habár már 2004 óta aktív a nevük legutóbbi nagylemezük, a Living Proof megjelenésig kizárólag az underground hardcore körökben csengett ismerősen. A politikai pálforduláson áteső Rise Records kötelékébe bekerülve és az ő istállojukba frissen megjelent harmadik nagylemezükkel, azonban most minden esélyük megvan, hogy nevük messzebbre jusson, mint valaha. Habár a jól bevált recepten nem kifejezetten változtattak a srácok, így biztos nem ők lesznek a következő Miss May I, de legalább a régivágású hardcore világával így könnyedén megismerkedhetnek a Rise Records ifjonti rajongói. Íme a legfrissebb élő klip a The Outsiders c. tételhez:

Ahogy azt nemrég hírül adtuk, a hónap végén új lemezzel jelentkező többnyire math rock Minus The Bear a napokban jelentette meg legújabb klipjét, mely az Infinity Overhead nyitótételéhez, a Steel And Bloodhoz készült el. A zenekar ötödik nagylemeze igen komoly kihívás volt a zenekar számára, hiszen az előd Omni nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ellenben az azt megelőző kiadványaikkal, amelyek szinte egytől-egyig a műfaj kedvelőinek kötelező hallgatnivalóivá avanzsálódtak az idők során. Hamarosan minden kiderül, hiszen tőlünk is várhattok majd egy kritikát, de addig is nézzük meg a Steel And Blood videóját:

Az Alarum nem az a zenekar, amelyik valaha is komoly és számottevő hírnévre fog szert tenni, de ettől függetlenül nem mehetünk el mellettük csak úgy, ugyanis, aki egy kicsit is kedveli a kellően őrült, technikás, néhol jazz elemekkel operáló progresszív metalt az nem lőhet nagyon mellé Mark Palfreymanékkal. Az Alarum húsz éves fennállása alatt három nagylemezen van túl, amelyek közül az utolsó tavaly jelent meg Natural Causes címmel. Erről álljon most itt az első klipes nóta, a Non-Linear Parallels, amely bár korábban debütált, de eddig nem volt róla szó és a BlankTV is csak most töltötte fel:

Az elektronikus elemeket metalcore megoldásokkal társító zenekarok egy időben gombamód szaporodtak, de az utóbbi egy évben – hogy ez jó vagy rossz azt mindenki döntse el maga – ez a folyamat lelassult. A műfaj egyik legutolsó friss képviselője, a Skip The Foreplay viszont mindössze egyetlen nagylemezzel (Nightlife) bír, de máris óriási rajongótábora van, így pár klippel, egy LMFAO-feldolgozással és a Warped Tour jelenléttel gyorsan képesek voltak magasra törni. Nézzük meg legújabb klipjüket a Mash It Upot és döntsük el, hogy megérdemelten-e?

2002-ben egy igazi sikersorozat ért el alkonyához, amikor is a long islandi Vision Of Disorder tíz év és négy nagylemez után bedobta a törülközőt. 2006-ban pár koncert erejéig újjáalakultak, de a tényleges újrakezdés újabb tíz évig váratott magára, hiszen 2012 lesz az az esztendő, amelyik négy év szorgalmas munka után új albumot is eredményez. A kultikus metalcore formáció ötödik nagylemeze The Cursed Remain Cursed címmel fog megjelenni szeptember 18-án a Candlelight Records gondozásában. A nagyívű visszatérés első közzétett eredménye pedig a Set to Fail c. friss videó képében már hallgatható és véleményezhető is:

November 29 bár tény és való, hogy elsősorban a Parkway Drive visszatérő budapesti klubkoncertjétől visszhangzik, de az est előzenekari épp úgy említésre, jobban mondva megismerésre méltóak, mint maga a főzenekar. A The Word Alive már egyszer fellépett nálunk, azonban a széthúzó és később kettészakadó tagság kiütközött a koncert minőségében is, így a megújult és nemrég friss nagylemezzel jelentkező zenekar mindenképp érdemel még egy esélyt a bizonyítás tekintetében, hiszen a Life Cycles egy erősebb és egységesebb The Word Alive képét mutatja, mint bármikor, így, ha szívügyed az elektronikus szintifutamokkal tarkított modern emocore/metalcore, akkor velük se lőhetsz nagyon mellé. Íme a legfrissebb klipjük, mely az Entirety c. dalukhoz készült el és debütált a napokban: