KLIPÖZÖN 2012/41: tizenöt friss klip a hét termése!

A múlt heti pangás után az elmúlt hét nap újra egy klipekben gazdag, eseménydús időszaknak bizonyult, hiszen többmilliós rajongótáborral bíró, aréna kompatibilis zenekarok közül is sokan új videóval jelentkeztek, illetve több underground zenekar is igyekezett minőségi klippel berobbanni a köztudatba, így ahogy azt már megszokhattátok mi segítünk nektek és ezáltal nekik is és csokorba szedve megmutatjuk, hogy az év negyvenegyedik hete milyen új klipeket is eredményezett. Ezen a héten itt volt velünk a Suicide Silence, a Defiler, a Sleeping With Sirens, a Surrounded By Monsters, a Linkin Park, a Revocation, a Curse This Ocean, a Palisades, az Into It. Over It., a Code Orange Kids, a Funeral For A Friend, a Stone Sour, a The Cold Harbour, az AWS és a Billy Talent. Mit gondoltok?

SUICIDE SILENCE – FUCK EVERYTHING

A Suicide Silence legutóbbi nagylemeze, a The Black Crown meglehetősen megosztotta a csapat rajongóinak táborát; voltak, akik hanyatlásról, mások korrektül összerakott albumról beszéltek – a mi véleményünket erről itt olvashatjátok el. Ennek ellenére minden lehetséges csatornán keresztül próbálják megkedveltetni a kicsivel több, mint egy éves lemezt a fanyalgókkal. Jó példa erre a héten megjelent videoklip, amelyet a Fuck Everything című nótához raktak össze az elmúlt év koncertanyagaiból. Az már más kérdés mennyire számít manapság sablonosnak egy ilyesfajta anyag, főleg úgy, hogy anno az Unanswered esetében is hasonló néznivalóval szolgáltak. Ti mit gondoltok? (Földesi Balázs)

DEFILER – WALK IN THE GLOW

A Defiler felbukkanása annak idején meglehetősen emlékezetes kommentáradatot eredményezett az oldalon, de ez már a mai világban így van rendjén, ha egy csapat legnagyobb inspirálói közé olyan nevek sorolhatóak, mint az Emmure vagy a For The Fallen Dreams. Ennek ellenére a Defiler tagjai állják a sarat, október 10-én (Razor & Tie Records) jelent meg ugyanis a legújabb, Nematocera szalagcímmel ellátott nagylemezük, amelyről nemrég minden információt összeszedtünk nektek. Az eredmény továbbra is a vitatható kategória legbelső zugába esik, de talán sikerült számot vetni magukban az előző anyag óta eltelt idő során, és valami kiforrottabb dologgal kiállni a publikum elé. Az eredményről a Walk In The Glow című szerzemény klipjén keresztül győződhettek meg: (Földesi Balázs)

SLEEPING WITH SIRENS – ROGER RABBIT

A Rise Records elkötelezett hívei számára egész biztosan nem ismeretlen név a mindössze 2009 óta létező Sleeping With Sirens, hiszen a For All We Know, We Are Defiance és a nemsokára egyébként hazánkba is látogató Broadway soraiból testet öltött csapat pont azt a tévesen post-hardcorenak „csúfolt” zenét játssza, amely a legtöbb kiadótárs csapatra is jellemző ám a rajongók egységes véleménye szerint mindazt meglehetősen magas szinten. Az idáig két albumot és idén egy akusztikus EP-t (If You Were A Movie, This Would Be Your Soundtrack) kiadó főleg Kellin Quinn hangszínének köszönhetően elhíresült formáció pedig a minap adta ki legújabb klipjét az EP Roger Rabbit c. dalához, mely minden bizonnyal tetszeni is fog a könnyedebb hangzások szerelmeseinek. Szerintetek ez vagy a korábbi vonal áll nekik jobban?

SURROUNDED BY MONSTERS – NEW BLOOD

A Surrounded By Monsters már 2007 óta jelen van a színtéren nevük azonban még mindig nem cseng olyan ismerősen, mint amennyire szeretnék, azonban könnyen lehet, hogy az október 22-én, a Nuclear Blast Records gondozásában megjelenő bemutatkozó nagylemezük (Novella) e tekintetben markáns változást eredményez majd, hiszen az idáig egyetlen EP-vel (Planet Horror) büszkélkedő csapat az eddig látottak alapján semmit sem bíz a véletlenre. Új klipjük minőségről árulkodik, illetve közelgő turnéjuk alkalmával olyan nevek előtt mutatkozhatnak majd be, mint pl. az Iwrestledabearonce, az Oceano vagy épp a Within The Ruins. A New Blood megítélése viszont már a ti feladatotok:

LINKIN PARK – CASTLE OF GLASS

A Linkin Park legutóbbi nagylemeze, a Living Things pont annyira volt megosztó, mint az azelőtti A Thousand Suns, így ahogy az utóbbi időben már megszokhattuk a zenekar körül mindig folyamatos komment háború dúl. A kiadott termékeik és legyen az akár egy klip, akár egy koncert a dalokat leszámítva mindig a minőségről és a megújulásról szóltak és szólnak. Az új albumhoz pedig az alábbiakban debütált a harmadik klip is (korábbiak: Burn It Down, Lost In The Echo), mely Drew Stauffer rendezésében a Castle of Glasshez készült el, de különlegessége leginkább abban áll, hogy az október 23-án megjelenő Medal of Honor: Warfighter névre hallgató videojáték hivatalos dala is egyben.

REVOCATION – THE GRIP TIGHTENS

Szerencsére az ötlettelen, gyorsan összekalapált videoklipek mellett akadnak igazán szórakoztató darabok is a felhozatalban, amilyen például a bostoni Revocation produkciója. A választott szám az idén szeptember 25-én megjelent Teratogenesis EP nyitódala – az ötszámos kislemezt egyébként ingyenesen letölthetitek ide kattintva. A meglehetősen elborult alapötlet alapján készített klip megtekintésére egyébként Matt Halpern (Periphery) is ösztönözte követőit facebook oldalán keresztül, így már csak ezért is érdemes belehallgatni. A tőlük megszokott minőségű és hangulatú zene pedig gondoskodik a többiről. A kérdés már csak az: nektek tetszik a David Brodsky által rendezett klip? (Földesi Balázs)

CURSE THIS OCEAN – AMONG THE WOLVES

A hazánkat korábban már a This Gift Is A Curse oldalán megjárt 2009 óta létező szardíniai/frankfurti Curse This Ocean muzsikája olyan jelzőkkel írható le leginkább, mint zajos, sötét és energiadús. A zajos hardcore elemeket többnyire a fekete fémből áradó negativitással ötvöző öttagú és egyetlen Cursed című (mondanom sem kell, hogy az albumcím honnan ered) nagylemezzel bíró csapat a napokban jelentette meg első klipjét, mely az Among The Wolves c. dalukhoz készült el és a hamarosan debütáló új nagylemezt, a december 15-én a Strikedown Records gondozásában megjelenő Lightbringert hivatott felvezetni. Ha valaki éli a leírtakat tegyen egy próbát és mondja el mit gondol róluk!

PALISADES – DISCLOSURE

A Rise Records istálló egyik legújabb hangjának számító Palisades (ex-Marilyn Is Dead) az aktív turnézáson túl eddig nem sokat mutatott magából, hiszen egyetlen EP-t adtak ki a kezeik közül, melyre meglepően sokan felkapták a fejüket és a metalcore és pop-punk elemekkel operáló csapat meglepően komoly hírnévre tehetett szert. A jelenleg készülő bemutatkozó nagylemez azonban legkorábban jövő nyárra várható, addig is azonban itt van a srácok legújabb és egyébként második klipje (az első a Bury Ithez készült), mely az EP Disclosure c. dalához érkezett meg a minap és különlegessége többek között abban is áll, hogy a dal végén a The Word Alive énekese, Telle Smith is hallatja magát:

INTO IT. OVER IT. – EMBRACING FACTS

Az Evan Thomas Weiss által működtetett egyszemélyes zenekar, az Into It. Over It. is új klippel jelentkezett, mely a tavaly megjelent Proper című nagylemez kezdődalához készült. A fickó, amellett, hogy jó pár bandában játszott (pl. Damiera, The Progress), azzal híresült el, hogy 2007-ben minden héten felvett és közzétett egy dalt, ebből állt össze a 52 Weeks című duplalemez (No Sleep, 2009), illetve különböző zenekarokkal (CSTVT, Everyone Everywhere, Such Gold, Pswingset, Empire! Empire!, Bob Nanna / Lauren Lo) készült hat(!) split is hozzájárult, hogy az értő közönség megismerje Evan nevét. Hogy érzitek, mennyire illik az aktuális, Embracing Facts című populáris / fülbemászó emónótához és a hozzá tartozó komoly tartalommal bíró dalszöveghez a videó képi világa? (Bene Gábor)

CODE ORANGE KIDS – FLOWERMOUTH (THE LEECH)

A szemtelenül fiatal tagokból álló Code Orange Kids neve a Deathwish Inc. ortodox hívei számára egész biztosan már egy jól bejáratott név, hiszen már több kisebb volumenű kiadványon is túl vannak: példának okáért korábban spliteltek az A389 üdvöske Full Of Hellel, de kiadtak egy hét inches EP-t is (Cycles). Jelenleg pedig a folyamatos turnézás mellet bemutatkozó nagylemezükön dolgoznak, mely vélhetően hamarosan meg is fog jelenni Love is Love // Return to Dust címmel. Az élőben állítólag lehengerlő teljesítményt nyújtó kvartett az alábbiakban pedig meg is mutatja, hogy mire számíthatunk az album kapcsán. Íme a Flowermouth (The Leech) klipje Max Moore rendezésében:

FUNERAL FOR A FRIEND – BEST FRIENDS AND HOSPITAL BEDS

Conduit címmel fog megjelenni 2013. január 28-án a Funeral For a Friend legújabb nagylemeze, ami az első hanganyag lesz Ryan Richards dobos/énekes tavalyi kiválása óta, akinek a helyére egyébként Pat Lundy került, aki korábban a Rise To Remain ütőse volt (tudjátok ez az a csapat, amelyik Dickinson fiának metalcore bandájaként terjedt el a köztudatba). A Distiller Records kiadásban megjelenő anyagról egyelőre mi sem tudunk többet, de az biztos, hogy az első kislemezes dal, a Best Friends And Hospital Beds már a promotálást jó előre megkezdve az alábbiakban klipet is kapott, melyet Ryan Mackfall rendezett a srácok számára. Szerintetek az új dal melyik korábbi lemez által kijelölt irányra hasonlít leginkább?

STONE SOUR – GONE SOVEREIGN

A 2010-es Audio Secrecy a korábbi rajongók tömegét ijesztette el a zenekartól, ugyanis az a megszokottnál egy jóval könnyedebb hangzást akart meghonosítani, így az október 23-án megjelenő két felvonásos lemez első része mondhatni sorsdöntő lehet sok rajongó szemében a zenekar megítélésnek szempontjából. A Shawn Economaki basszusgitáros nélkül elkészült House of Gold & Bones – Part 1-ról eddig három dalt ismerhettünk meg: az egyben debütált Gone Sovereign és Absolute Zero kettősét, illetve a minap megérkezett RU486-ot. A kérdés már csak az, hogy ti mire számítotok az új album kapcsán? A korábbi irányvonalhoz képest merre mozdulnak majd tovább és mire engednek következtetni az eddig megismert dalok? Mindenesetre a Gone Sovereign c. szerzeményhez megérkezett klip most segíthet ennek eldöntésében:

THE COLD HARBOUR – THE LONELY ROSE

A brithonból érkező 2009-es keltezésű The Cold Harbour zenéje főleg azok számára lehet szimpatikus, akikhez közel állnak az olyan zenekarok, mint a Heart In Hand, a More Than Life, a Defeater, a Lasting Traces vagy a Landscapes. A melodic hardcore színtér meglehetősen túltelítetté vált az utóbbi években, aminek köszönhetően elég nehéz komolyabb hírnévhez jutni, ha valaki mindenképp ilyet szeretne játszani, de úgy látszik az eddig egyetlen EP-vel (Long Road Blues) bíró csapatnak ez szívügye és igyekszik is az élre törni, melyre minden esélyük meg is lehet hiszen nemrég megjelent bemutatkozó nagylemezük, a Homebound (melyről hamarosan bővebben is értekezünk) meglehetősen nagy sikert aratott, de ha bizonytalan lennél itt a The Lonely Rose videója Sean Delahay rendezésében:

AWS – VILÁGPOSZTOLÁS

Budakeszi fenegyerekei, a jelenleg már csak és kizárólag magyar nyelvű szövegekkel operáló AWS a mai nap folyamán tette közzé legújabb klipjét Világposztolás c. dalához, mely minden bizonnyal most is alakuló új nagylemezükön lesz majd megtalálható a korábban már közzétett Sorsforgató és Válaszút c. dalok mellett. A meglehetősen profi képi világ Rácz Péter és Vad Róbert érdeme, akiket a cinemate.hu oldalról ismerhettek. A dal szövege pedig továbbra is az énekes Siklósi Örs agyának szüleménye, melyet a videó leírásában el is olvashattok. A Supersize Recording stúdióban rögzített felvétel videóját pedig itt és most meg is nézhetitek. A feladat csupán annyi, hogy leírjátok a véleményeteket!

BILLY TALENT – SURPRISE SURPRISE

Újabb dal kapott klipet a kanadai Billy Talent legfrissebb, Dead Silence névre hallgató lemezéről (melyet mi is értékeltünk, és kellemes meglepetésként éltünk meg). Az előző a Viking Death March-hoz, a korong egyik legfogósabb és egyben legidiótább címmel bíró szerzeményéhez készült, az aktuális pedig a Surprise Surprise, ami talán nem a legnagyobb sláger, de azért ez nem akadályozta meg az alt/punk rock zenekart abban, hogy a korábbi koncertklippel ellentétben most egy teljes értékű kisfilm keretein belül lépjenek Duke Nukem nyomdokaiba. Igen, pont akkora állatság, mint amekkorának hangzik, de hogy mennyire vicces, illetve, hogy vicces-e egyáltalán azt döntsétek el ti: (Bene Gábor)