Kik ezek a külföldi bandák az idei Hell Villen?

Habár a Hell Vill lassan két évtizedes történetében egyáltalán nem példa nélküli, de az utóbbi pár évben – nagyrészt a járványhelyzetnek köszönhetően – nem nagyon lehetett külföldi fellépőkkel találkozni a fesztivál lineupjában. Idén viszont fordult a kocka, és gombamód szaporodtak el a nemzetközi zenekarok a névsorban, úgyhogy meg is kérdeztük a szervezőket, azon belül is a To Defy Collective-es srácokat, hogy melyik csapatról mit érdemes tudni. A sors fintora, hogy az első bejelentések óta aztán jó néhányan le is morzsolódtak, de végül még így is bőven lesznek annyian, hogy érdemes egy külön bemutató cikket szentelni nekik. Úgyhogy vegyük is át szépen, kik azok a külföldi csapatok, akikkel augusztus 11-12-én találkozni lehet majd a budapesti Arzenál Live-ban.


Dice Throw (AT)

A tavaly alakult bécsi négyes énekese a magyar közönségnek a Demonwomb gitárosaként lehet ismerős, akik többször játszottak klasszikus No Regret-bulikon. Az új banda hangzásában eltér, gyors, régi sulis hardcore-t nyomnak. Rövid, energikus számaik közé előszeretettel csempésznek feldolgozásokat. Például a demójukra is jutott egy Hüsker Dü cover. Megalakulásuk óta jártak már Szlovákiában, Csehországban, Németországban, és már ideje volt elhozni őket hozzánk is. Táncolós cipőt vegyetek és találkozzunk velük szombaton 19:15-kor! (Sabján Bence)

Divine Sentence (CH)

Holy terror egyenesen Svájcból, haver! Ez a csapat nem szarral gurít: militáns szövegek az állati egyenjogúság és a társadalmi forradalom mentén, igen súlyos riffekkel. Mi sem lehetne komolyabb garancia a minőségre, mint hogy a demójukra egyből lecsapott az amerikai Bitter Melody Records, akik többek között az utóbbi években újra kihozták az Indecision Unorthodox lemezét is. Ha esetleg eddig lemaradtál volna róluk, még a Hell Vill második napjáig van időd pótolni, hogy teli torokból mehessen két two step között a sing along! ANIMAL LIBERATION!  (Mészáros Laci)

Good Lookin’ Out (PL)

Dél-Lengyelországból, Sziléziából érkezik hozzánk a Jólnézünkimiki zenekar. Több mint egy évtizedes fennállásuk során ugyan nem adtak ki több lemezt, csak hármat, de így is bazi sok számuk van, többnyire 1 perc körül, vagy csak pár másodpercesek, szóval kíváncsi leszek, mennyit játszanak. De gyors hardcore lesz bőven, mehet majd a circle pit, de csakis óramutató járásával ellentétes irányba! És ha nem lenne elég two step téma meg stomp, akkor reklamáljatok! Én igazi megőrülés soundtrackjét várom tőlük. Szóval gyere el! És hogy tényleg jól néznek-e ki, azt jobb, ha személyesen ellenőrzöd. Te biztosan jól néznél ki szombaton 23:15-kor az Inferno színpad előtt izzadtan, de boldogan a Divine Sentence bulija után. (Sabján Bence)

The Sexy Wild East (UK)

Neil Hanson brit punkénekes legújabb, már budapesti illetőségű formációja, ahol a gitárok és dobok helyét az elektronikus beatek és prüntyögések veszik át, de továbbra is megmarad a politizáló punk jelleg. A színpadi felállásban szerepel a kanadai Chris Welch és alkalomadtán Kókai Barnabás (The Southern Oracle stb.) is, ami pedig várható tőlük: elektropunk/rave csapatás, politikai szatíra és egy felettébb szórakoztató buli.

A fesztivál teljes lineupja az összes hazai bandával, időbeosztással, egyéb infókkal együtt a facebookos eseményben.