Két dallal debütált Tim Lambesis új projektje, a Born Through Fire

Oké, a cím minimálisan clickbait, ugyanis a két dalból az első, a Reintroduction egyfajta intró, nem csak a Bone by Bone című tételhez, de magához a Born Through Fire nevű zenekarhoz is.

Viszont így is kaptunk kapásból hét percnyi trinyózást az As I Lay Dying – és még kismillió másik zenekar és projekt – robosztus és múltbeli lépései miatt vegyes megítélésű énekesétől, Tim Lambesistől. A hegyomlás mellett a csapat tagja még Joey Alarcon (Wolves at the Gate), aki nem mellesleg be is társult a dalszerzésbe és producerelte is a cuccot. A Bone by Bone-ban Luke Holland (ex-The Word Alive) dobol, de ő elvileg nem számít hivatalos tagnak. Az anyagot Chris Collier (Korn, Prong, Winds of Plague) keverte és a Modern Music Empire adja ki.

Zeneileg sok újdonságra nem kell számítani, igazából kapunk egy AILD 2.0-t. Itt főként a mondanivalón van a hangsúly, miszerint az egész „tűzben világrajövetel” annak a szimbóluma, amit Lambesis a félresiklása óta pedzeget, hogy ő főnixként éledt újjá és próbál új életet kezdeni. Vagy valami ilyesmi. Egyébként így nyilatkozott erről a kezdeményezésről és a Joey-val való munkáról:

Én is gitározom a zenekarban, mert mindig így kezdem, amikor nekiállok megírni egy dalt, de Joey játssza a kedvenc részeimet a dalban. Joey egy hihetetlen gitáros, fogta a riffeket, amiket írtam, és kétszer olyan pöpec köntösbe öltöztette őket. Emellett egy zseniális producer is, úgyhogy alig várom, hogy hallhassátok, milyen filmes effekteket pakolt a cuccba.