As I Lay Dying – letartóztatták a zenekar énekesét!

Mi magunk is alig hisszük el az éppen most fogalmazódó történetet, de többek között már a Reuters és sok más portál által is megerősített a döbbenetes hír, miszerint Tim Lambesis-t, a metalcore legenda As I Lay Dying (továbbá az Austrian Death Machine és a Pyrithion) harminckét éves, multiinstrumentalista énekesét pár órája letartóztatták, ugyanis Tim állítólagosan egy bérgyilkosnak hitt, beépített rendőrt próbált megbízni, hogy az közreműködjön saját felesége meggyilkolásában. Az állítólag elhidegült házasságban élő Timet ekkor azonnal őrizetbe vették a kaliforniai Oceanside-ban, ahol egyébként az ügynökként működő bűnözőnek álcázott személy elé állt megbízásával – állítja a San Diego-i rendőrkapitányság. Tim állítólag már korábban is keresett személyeket az ügyben, hogy elvégezzék a „piszkos munkát„. Az önmagát kereszténynek definiáló zenész egyelőre nem nyilatkozott, ahogy a kiadó vagy a zenekar sem. A történet tehát mindenkit sokkolt, azonban ne feledjétek: a vádak súlyossága és az őrizetbe vétel ellenére csak akkor formáljatok végleges véleményt Timről, ha jogerősen el is ítélik, elvégre a részleteket egyelőre csak az illetékes nyomozóiroda ismeri, arról nem is beszélve, hogy őt is megilleti az ártatlanság vélelme. Ti mit gondoltok? Ez egy nagy karrier csúf vége vagy Tim ártatlan? Stílszerűen, ameddig további információk nem érkeznek álljon itt ez a dal és reménykedjünk abban, hogy mindez nem igaz. (2013-05-08, 03:00)

FRISSÍTÉS: Az idő közben tudomásunkra jutott információkat a következő képen tudjuk összefoglalni – a kaliforniai törvények alapján Timet emberölésre való felhívás (leegyszerűsítve emberölés előkészületi tényállása) és bűncselekményben való összejátszás (?) tettével vádolják, amiért a hatályos törvények szerint háromtól kilenc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Meggannal, az áldozattal három örökbefogadott gyermeket neveltek / nevelnek, de állítólag a feleség már tavaly szeptemberben beadta a válási papírokat. Lambesis jelenleg a kaliforniai Vista városában van.

FRISSÍTÉS #2: Meglehetősen sokáig tartott, de végre megszólalt a zenekar is az ügy kapcsán – „Mialatt ezt a levelet fogalmazzuk folyamatosan zajlik a jogi eljárás és nekünk sincs sokkal több információnk, mint nektek. Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés, de remélhetőleg az egész helyzet kapcsán tisztábban látunk majd az elkövetkező napokban vagy hetekben. Igyekszünk benneteket folyamatosan tájékoztatni. Minden gondolatunk ennek ellenére Timre és a családjára összpontosul és mindenki másra is, akit érint ez a tragikus helyzet, a rajongóinkról nem is beszélve, akitől erőt merítünk. Köszönjük a megértéseteket és mindig mindig, köszönjük, hogy támogatjátok az As I Lay Dyingot.” (05-09, 03:00)

FRISSÍTÉS #3: Az ügy továbbra is rendkívül zavaros, azonban friss információk is befutottak idő közben, amelyek tovább tisztázzák az összképet. Megszólalt a feleség és megszólalt a „vádlott” is. Meggan Lambesis elmondta, hogy férjének viselkedése igencsak megváltozott az utóbbi időszakban, aminek főleg a gyermeknevelés itta meg a levét. „Megszállottja lett a testépítésnek és tényleg elképesztő mennyiségű időt szánt súlyok emelgetésével, lazulással a konditeremben és ezáltal elérhetetlenné vált a gyerekek számára.” Továbbá elmondta, hogy előfordult, hogy Tim miközben vigyázott a kicsikre a tengerparton a medence mellett elaludt vagy nem figyelt rájuk, mert telefonált vagy leveleket írt. Tim állítólag (bár ez nem meglepő) az év felét turnén töltötte, de azontúl is legalább már kétszer meglátogatta egykori barátnőjét Floridában, de sok időt tölt külön szülei Del Mar Country Club-béli házában. Továbbá állítólag több ezer dollárt költött el tetoválásokra és luxusautókra.” A meglehetősen furcsának ható információkat követően pár órája Tim is megszólalt, de csak annyit tudtunk meg, hogy állítása szerint nem bűnős. A bíróság három millió dollárban állapította meg az óvadékot, de annak kifizetése esetén sem léphet kapcsolatba családjával. Ti mit gondoltok a feleség nyilatkozatáról? (05-10, 00:30)

FRISSÍTÉS #4: Lambesis ügyvédje, Anthony Salerno (elég szerencsétlen név egy ügyvédnek) azt nyilatkozta, hogy ügyfele nem bűnös, és valószínűleg felültették. Salerno azt is megemlítette, hogy milyen különös egybeesés, hogy Lambesis feleségének testvére a San Diego megyei rendőrség seriffje. Bővebben itt: