Joey Jordisonnak tonnányi befejezetlen Slipknot-demója van otthon

Miközben a Slipknot lassan a második lemezét is kihozza a Joey Jordisonnal való szakítás óta, a banda volt dobosa szintén folyamatosan írja az új cuccokat – viszont nem csak a mostani zenekarai, a Sinsaenum meg a Vimic számára, hanem a ‘knotnak is. Arra az esetre, ha esetleg valaha is visszatérne a bandába.

Joey mindezt a Metal Hammernek árulta el egy friss interjúban:

Tonnányi Slipknot-demóm van otthon. Lehet, hogy egy nap még megjelennek, lehet, hogy soha senki nem fogja őket hallani. De nem viszem át őket semmilyen másik bandába, maradnak a Slipknot-széfben. Semmi másra nem fogom felhasználni őket, csak a Slipknothoz, ha az valaha is megtörténik.

A kérdésre, hogy szokott-e még slipknotos stílusú dalokat írni, azt válaszolta:

Attól függ. Folyton gitározok és folyton új dalokon gondolkodok. Akárhányszor a kezembe veszek egy gitárt, különböző riffeket találok ki, sok különböző bandában voltam már. De néha jön egy olyan dal vagy riff, ami csak a Slipknoté lehet. Egyszerűen nem tudom máshoz felhasználni, függetlenül a történtektől. Ott maradnak a fiókban, és nem vagyok képes máshoz felhasználni, nem teszek ilyet.

Szóval úgy tűnik, Jordison a mai napig nem tett le arról, hogy egyszer visszatérjen a bandába, ahol híresség lett belőle. Corey-ék viszont a dolgok jelen állása szerint remekül elvannak úgy is, hogy Jay Weinberg dobol náluk és Jim Root a fő dalszerző. A régi rajongóknál ettől függetlenül tuti nagy pluszpont lenne Joey visszatérése, még annál is nagyobb, mint azt hallani, hogy az új Slipknot-lemez Iowa-szintű súlyosság lesz, és hogy ezen fog megjelenni a banda valaha volt legkeményebb száma, amitől jól be is szarhatunk majd.

2019. júniusában jön a Slipknot a Nova Rockra, ez meg itt a múlt héten megjelent új videó, ha bárki lemaradt volna róla: