Lesz az új Slipknoton egy olyan kemény szám, hogy mindenki be fog szarni, amikor meghallja

Az év végéhez közeledve a Slipknot tagjai, különösen Corey Taylor frontember egyre többet beszélnek a banda készülő albumáról. A korábban Iowa-szinten súlyosnak ígért anyagról Taylor a napokban már elhintette, hogy valószínűleg 2019 nyarán fog megjelenenni, most pedig még bővebben mesélt róla a Metal Hammernek.

Azt szoktam mondani: „Milyen lenne, ha az Iowát elkészítő srácok érettebbek lennének? Milyen lenne, ha az Iowát elkészítő srácok felnőttek volna?” Nagyjából így állunk hozzá a dolgokhoz, mert van itt pár irtó súlyos cucc – de közben dallamok is, jó kis melankolikus dallamok.

Az anyag egy része súlyos és mocsok gyors. Kibaszott jó. Emellett a legambiciózusabb, leginkább kísérletező formánkat hozzuk, közben pedig azt csináljuk, amihez a legjobban értünk, ami nagyjából annyit tesz, hogy amikor már mindenki azt hinné, hogy kiismert minket, hát pofán vágjuk őket mindennel, amink csak van.

És most jön a leginkább az Iowa-rajongók lekenyerezésének tűnő rész:

Miközben a legtöbb banda lelassít, szerintem mi ezen az új lemezen írtuk meg a legsúlyosabb számunkat – vagy legalábbis az egyik ilyet. Kibaszott őrület lesz. Az emberek be fognak szarni, amikor meghallják.

Hát, meglátjuk, mennyivel lesz súlyosabb mondjuk ennél:

Corey egyébként a héten azt is elárulta, hogy összesen 20 dalt fejeztek be az albumhoz. Ezek nyilván nem fognak mind ráférni a kész anyagra, de esélyes, hogy később még külön megjelennek valamilyen formában.

Shawn Crahan pedig arról beszélt mostanában, hogy a banda készül valami meglepetéssel a debütáló lemezük 20. születésnapja alkalmából is, ami szintén a jövő nyárra esik.