Jay Weinberg terapeuta segítségével próbálja feldolgozni, hogy kirakták a Slipknotból

Több mint fél év telt el azóta, hogy a Slipknot egyik pillanatról a másikra megvált a dobosától, az egy évtizeden át a maszkos brigáddal aprító Jay Weinbergtől. Bár úgy tűnhetett, hogy a világ egyik legnagyobb kurrens metalbandája zökkenőmentesen zavarta le a pozíció megüresítését egy rövid, hűvös bejegyzéssel – hogy aztán több hónapnyi titkolózást követően bemutassa a poszton Eloy Casagrandét, a leköszönő Sepultura dobosát -, azért a színfalak mögött maradtak még elvarratlan szálak és begyógyulatlan sebek – leginkább Jay esetében.

Persze Weinberget se kell félteni, a „szakítás” és egy sürgős csípőműtét után egyből nyeregbe is pattant az Infectious Grooves oldalán, márciustól pedig a Suicidal Tendenciesben csépli a bőröket főállásban – amikor épp nem Bruce Springsteen oldalán köt ki. A zenész nemrég Toby Morse élő punklegenda (H2O) podcastjába látogatott el, ahol jelenlegi dolgai mellett persze muszáj volt szót ejteni a rendkívül furcsa menesztéséről is, ezzel kapcsolatban viszont Jay úgy fogalmazott, hogy nem nagyon áll még készen arra, hogy megnyilvánuljon a témában:

Az igazat megvallva most ott tartok, hogy még nem igazán állok készen arra, hogy beszéljek erről. És ez nem azt jelenti, hogy elzárkózom a témától, de sok időt töltöttem – és töltök – azzal, hogy feldolgozzam az egész élményt. Ez alatt nem az elmúlt hat hónapot értem, hanem az elmúlt tíz évet. És [igyekszem] végül, bizonyos értelemben, mindezt megemészteni, méghozzá olyan módon, amit én felelősségteljesnek tartok. Van egy fantasztikus terapeutám, aki segít nekem. Mielőtt beszélnék erről az egészről, fontos számomra, hogy feldolgozzam ezeket az eseményeket, miszerint tíz évig kizárólag egy dolog mellett köteleztem el magam. Sok mindent kell még megemésztenem, de azt hiszem, mindenképpen eljön majd az idő, amikor beszélni fogok a tíz év alatt alatt megélt tapasztalataimról – csak még nem mostanában.

Azzal kapcsolatban, hogy korábban is igénybe vett-e terápiát, így reagált:

Előfordult időnként. De azt hiszem, bárki, aki belevág abba, hogy megpróbálja a mentális egészségét előtérbe helyezni és a boldogságra törekedni azáltal, hogy valóban foglalkozik ezekkel a dolgokkal, bárki, aki elindul egy ilyen úton önmagáért, az megérti, hogy amikor különböző terapeutákat vagy különböző megközelítéseket vagy bármit keres, néha egész egyszerűen nem működik a dolog. Néha [úgy érzed, hogy] „Ó, én nem így közelítem meg ezt a dolgot”, de én most úgy vagyok, hogy találtam valakit, aki csodálatos, és akinél tényleg úgy érzem, hogy segít nekem kontextualizálni és feldolgozni. És ez óriási dolog. Mert egy kicsit demotiváló tud lenni, amikor megpróbálsz válaszokat és segítséget keresni, illetve valakit, aki segít feldolgozni ezt a hihetetlenül összetett pillanatot – ez nem megy egyik napról a másikra. Néhány ember pedig ezt a folyamat lehangoló részének találhatja. Nehéz jó terapeutát találni, de ha megtalálod, amiatt érdemes kitartani. Ez egy felhívás mindenkinek, hogy még ha nehéz is, még ha akadályokba is ütközölk, ha úgy érzed, hogy még nem találtad meg a megfelelő embert, akivel beszélni tudsz, akkor is ott van valahol az az illető. Érdemes keresni, ha szükséged van rá.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható, alatta pedig Jay egyik aktuális fellépését csekkolhatod a Suicidal‘-lel: