Jay Weinberg dobos nélkül folytatja a Slipknot

November 5-én, vasárnap este robbant a hír, hogy a Slipknot és jelenlegi dobosa, Jay Weinberg útjai elválnak. A zenekar ezt a közösségi felületein tudatta rajongóival egy szűkszavú közleményben, miszerint hálásak mindenért, amit Jay a bandáért tett, és ahogy próbálta őrizni a néhai legendás tag, Joey Jordison örökségét, de minden sztori egyszer a végéhez ér. A saját szavaikkal élve folyamatosan fejlődő banda egy „kreatív döntés” okán jutott arra az elhatározásra, hogy megválnak a zenésztől.

Jay 2014-ben csatlakozott hivatalosan a bandához, egy évvel Joey „káoszos” kiszállása után, az utolsó három nagylemezt már ő dobolta fel. Weinberg egyébként nem csak a Slipknotban (volt) érdekelt, előtte játszott pl. a Madball-lal és az Against Me!-vel is, de legérdekesebb feltűnése Bruce Springsteen dobosaként érhető tetten, ahol az édesapját helyettesítette.

Weinberg egyébként nem az egyetlen, aki idén volt kénytelen elhagyni a népszerű metalzenekart: nyáron, majdnem húsz év után távozott Craig Jones sampleres is – szintén elég furcsa módon. Nem tudni, hogy mi ez a „purgálás” a Slipknotnál, de ha így folytatják, lassan rá se fogunk ismerni a bandára.

Itt pedig egy hosszabb beszélgetés a dobossal nem is olyan régről: