Izrael egyik vezető metalbandája melegít a Shell Beach lemezbemutatóján

Március 14-én a harmadik nagylemezét mutatja be a hazai poszt-hardcore bajnoka, a Shell Beach az Akvárium KisHalljában. A buli egyik vendége Izrael egyik vezető metalbandája, a Walkways lesz, mellettük pedig még két hazai csapat, a poszt-rocker Törzs és a mindig mindenhol ott nyomuló Vodka for Kids is fellép.

Az este főzenekarát aligha kell különsebben bemutatni. A 2007 óta aktív, nemzetközi szinten is sok figyelmet kapott budapesti ötös életében négy éve kezdődött új időszámítás Bodóczy Zoltán “Undos” énekes (Grand Mexican Warlock, Seen stb.) érkezésével. Ennek a korszaknak az első átfogó lenyomata a régóta dédelgetett Solar Flare album, amely idén februárban az ausztrál Wild Thing Records gondozásában lát napvilágot. Az új dalokban Shell Beach jól bevált poszt-hardcore eszköztára meglepő új fogásokkal is bővül, miközben Somló Paliék továbbra is az ország egyik legfeszesebb koncertzenekarának számítanak. Ezt pedig a lemezmegjelenést követő hónapokban Európa-szerte több helyen, köztük a neves angliai Tech Fest színpadán is bizonyítják majd.

Az albumról a legutóbbi klip a Feeble Glory című tételhez készült:

A 2006-ban alakult Walkwaysre gond nélkül rá lehet húzni, hogy ők az izraeli AWS vagy Down for Whatever, akik az alternatív metalt metalcore, nu metal vagy akár grunge jegyekkel színesítve írják saját soundtrackjüket az élet csúcspontjainak és buktatóinak hullámvasútjához. Második nagylemezük, a Bleed Out, Heal Out már a tekintélyes Nuclear Blast gondozásában jelent meg 2019-ben, körbeturnézták Nyugat-Európát, és többször felléptek az ikonikus Wacken Open Air fesztiválon is. Első magyarországi koncertjükre már a készülő harmadik album munkálatai közben szakítanak időt, így várható, hogy az Akváriumban nemcsak pár meglepő feldolgozást, de vadonatúj dalokat is hallunk a Walkwaystől.

Nem túl gyakori az erősen klikkesedő, illetve masszívan színtérpont-orientált hazai undergroundban, hogy egy banda úgy és olyan hamar kilőjön, mint a pécsi Vodka for Kids. A srácok a 2021 tavaszi bemutatkozásuk óta keresztül-kasul körbejárták az országot, bevették a fesztiválokat, és még a Fish! előzenekaraként is szétzúzták az A38 hajót. Ehhez pedig nem tesznek mást, mint totál őszintén nyomják a partizós punk/hácét, néhol kicsit fajsúlyosabb témákat boncolgatva, brutálisan hangulatos klipekkel megtoldva, ahogy a csövön kifér. Ez alól a második kislemezük, a Dismisfit se kivétel, amin újfent négy szarrá szteroidozott csörömpölde kapott helyet. Jelenleg harmadik lemezükön dolgoznak a srácok.

A budapesti Törzs az utóbbi idők egyik legérdekesebb hazai poszt-rock zenekara. Az instrumentális trió 2019-ben egy merőben szokatlan helyszínen, az aggteleki cseppkőbarlangban vette fel Tükör című harmadik lemezét, amelyet az amerikai A Thousand Arms és a német Golden Antenna Records kiadók jelentettek meg bakeliten. Az azóta eltelt években a zenekar Európa-szerte több showcase fesztiválra is meghívást kapott (Budapest Showcase Hub, Moscow Music Week), játszott a God Is an Astronaut és a We Lost the Sea előtt, és tavaly egy újabb természetközeli felvételt is kihozott: az Átfordul című single a Bükk erdőségeinek mélyén lett rögzítve élőben.

A bulira a jegyelővétel már elindult, a facebookos eseményt itt lehet jelölni.