Ilyen volt tíz év után az első All Shall Perish-koncert

Miután a metalzenei sajtó az év elején attól volt hangos, hogy végre ténylegesen visszatér a kétezres évek második felének egyik legnépszerűbb deathcore-bandája, az All Shall Perish, már csak az maradt megválaszolatlanul, hogy milyen is lesz a banda tíz év utáni első színpadra állása. Ez a múlt hétvégén meg is történt a Big Texas Metal Festen, olyan zenekarok társaságában, mint a Hatebreed, a Throwdown, az Atreyu, vagy épp a most szintén aktív(nak tűnő) The Red Chord. Az ASP-é volt az a megtisztelő szerep ugyanakkor, hogy berekessze a fesztivált annak utolsó napján, vasárnap.

Bár a hivatalos infók alapján a visszatérő felállásban a zenekar legsikeresebb lemezeit (The Price of Existence – 2006, Awaken the Dreamers – 2008) elkészítő lineup négyötöde szerepelt volna – tehát Eddie Hermida énekes, Ben Orum és Chris Storey gitárosok, valamint Matt Kuykendall dobos -, a fesztiválon mégis volt némi változás: az üresen hagyott basszer posztot Adrian Oropeza töltötte be az After the Burial soraiból, míg a bőröket a Fallujah korábbi dobosa, Andrew Baird püfölte. Nem tudni, hogy az év eleje óta így változott volna a krú, vagy csak Mattnek más dolga akadt, ezt majd az idő dönti el.

A banda a következő 15 számos, kizárólag az első három albumot megidéző műsort adta elő a bulin:

  1. Eradication
  2. Better Living Through Catastrophe
  3. When Life Meant More…
  4. Black Gold Reign
  5. Wage Slaves
  6. There Is No Business to Be Done on a Dead Planet
  7. The True Beast
  8. Never Ending War
  9. Awaken the Dreamers
  10. Stabbing to Purge Dissimulation
  11. Gagged, Bound, Shelved and Forgotten
  12. Laid to Rest
  13. Deconstruction
  14. We Hold These Truths…
  15. The Day of Justice

Az All Shall Perish legközelebb július 20-án játszik az ohiói Inkcarceration fesztiválon, további bejelentett koncertjeik egyelőre nincsenek. Addig is megnézhetünk pár rajongó által készített videót a nagy visszatérésről.