Így énekel Sleep Tokent a Lorna Shore frontembere

Ha napjaink felkapott villanygitáros zenekarai közt kell kutatnunk, nem kell sok, hogy szembejöjjön velünk a Sleep Token vagy a Lorna Shore neve. El is lehet képzelni hát, mekkora internetrobbantó ereje lehet, ha ezek ketten összefonódnak. Oké, ez most így egy picit megtévesztő, ugyanis nincs szó közös dalról vagy ilyesmi. Mindössze annyi történt, hogy a Lorna’ embertelen hangok kipasszírozására szakosodott fenegyereke, Will Ramos feldolgozta az angol alternatív metal-zenekar első idei szinglijét, a Chokeholdot – na de hogy?!

Aki tüzetesebben követi a zenész munkásságát, annak nem lehet újdonság, hogy Ramosnak igen csecse énekhangja van (elég csak megtekinteni a közel egy éve megosztott előző Sleep Token-coverjét), viszont nem lehet nem rácsodálkozni arra, amikor kiereszti azt – ha már a zenekarában ez (eddig) rejtve maradt. A videó leírásában azt is megosztja a rajongókkal, hogy imádja az álarcos bandát, és további dalaikat is tervezi elénk tárni a saját előadásában.

A Sleep Token nemcsak a fellow zenészek körében örvend heves népszerűségnek: a teljes anonimitásba burkolózó banda az év elején kezdett el egymás után dalokat csepegtetni – az azóta bejelentett harmadik nagylemezükről, ami május 16-án érkezik -, és ezen dalok közül egy kivételével mindegyik felkerült a Spotify leghallgatottabb dalainak lejátszási listájára, ahova „hasonszőrű” előadók számai nagyon, de nagyon ritkán szoktak eljutni.