Feloszlik a Stubborn

Derült égből villámcsapásként rondít bele a vasárnap délutánunkba a hír, hogy a Stubborn feloszlik. A 2008-ban Kerekegyházáról indult banda mára a hazai hardcore/metalcore színtér egyik legnagyobb nevévé, na meg az egyik legerősebb koncertzenekarává nőtte ki magát. A feloszlásukat dióhéjban azzal indokolják, hogy a frontemberüknek, Halák Árpinak már nincs kapacitása a zenekarozásra, a többiek (Bodor Peti – gitár, Kaldenekker Feri – basszusgitár, Ivánfi Dani – dobok) pedig nélküle inkább nem is viszik tovább a bandát.

Tervben van egy búcsúkoncert, ennek részleteit később fogják bejelenteni a srácok.

A zenekar teljes közleménye:

Sziasztok!

Közölnünk kell Veletek a hírt, hogy a Stubborn feloszlik.

Árpi úgy érzi, hogy már nem tud annyi energiát beletenni a bandába, amennyit az megérdemel és úgy, olyan lendülettel tudjon működni, ahogy azt az évek során megszokhattátok tőlünk.

Mivel a zenekarunk mindig is a barátságunkon alapult, mérlegelve a helyzetet arra a döntésre jutottunk, hogy így ebben a formában nem folytatjuk tovább és lezárul 15 év után ez a korszak.

Minden közhely nélkül mondhatjuk, hogy elképesztően hálásak vagyunk mindenkinek, aki bármilyen módon segített minket az évek alatt mind szervezéssel, barátsággal, merch vásárlással vagy azzal, hogy ott volt a koncerteken.

Tényleg nem tudjuk megköszönni azt a rengeteg élményt és barátságot, amit az évek alatt kaptunk. Járhattunk 13 országban, adhattunk rengeteg koncertet és az egyik legdurvább, hogy megszámlálhatatlan ember döntött úgy, hogy egy életre a bőrén hordja velünk együtt a zenekar logóját. Nagyon nagy dolog ez nekünk, hogy kerekegyházi srácokként idáig eljuthattunk.

Egy Stubbornhoz méltó búcsúbuli lesz majd, amin megemlékezünk a zenekar különböző korszakairól. Ez jelenleg is szervezés alatt áll, amint meglesz a dátum és minden infó, jelezni fogjuk itt és reméljük, hogy találkozunk majd ezen az estén.

Nagyon köszönünk mindent, szomorkodásra semmi ok, változik az élet.

Ha érzitek osszátok meg velünk a kedvenc képeteket, élményeiteket, bármit itt kommentben.

Legjobbak vagytok, mi pedig hálásak, hogy vagytok nekünk!

A zenekar tizenöt éves pályafutása alatt két rendes albumot, plusz megszámlálhatatlan további kislemezt és különálló dalt adott ki, ezek közül az utolsó az idén májusban megjelent, négyszámos Vortex EP volt. Alább jön egy klip erről, meg még néhány mérföldkő a zenekar történetéből: