Erős prog metalcore trekkel debütált a budapesti Soulharbour

Új zenekar kezdi felbolygatni a budapesti metal(core)-szcéna állóvízét, ez pedig a Soulharbour. A progos, atmoszférikus, helyenként ambientes elemekkel operáló banda alapjait még 2017-ben tette le Kulutácz Endre énekes és Mede György gitáros, akik egy ponton mindketten a két éve elbúcsúzott Silent Homes sorait erősítették.

Hozzájuk csatlakozott még a másik gitáron Székely Péter – szintén a ‘Homesból -, valamint Polyákovics István bőgőn és Gőcze Gergő a dobok mögött. Már a tagságból is felsejlik, hogy itt bizony egy Silent Homes-utódzenekarról beszélhetünk, pluszban külön érdekesség még, hogy a mostani bandanév ugyanaz, ami a srácok első teljes zenekaros EP-jének is a címe volt még 2015-ben (csak szóköz nélkül).

A Soulharbour mostani hangzása leginkább olyan zenekarokét idézi, mint a Currents, az Invent Animate, az Erra és a Silent Planet, tehát mélyre hangolt, tört ritmusok és éteri dallamok fonódnak egybe. Erről a most kiadott Split című daluk is tanúskodik, aminek témáját így summázták a fiúk:

A dal egy meglehetősen hétköznapi szenvedést jár körbe. Mindannyian több különböző személyiséggel rendelkezünk. Máshogy viselkedünk a munkahelyünkön, a barátaink között és a családunk előtt. Az elvárásoktól, a szabályoktól és a kapcsolatunk típusától függően más viselkedési normákat használunk és bizonyos személyiségjegyeinket elrejtjük, vagy adott esetben kihangsúlyozzuk őket. De ki vagy valójában? A rendezett irodista? A mókamester a bárban? Vagy a magányos, zárkózott srác otthon a monitor előtt? Valójában mindegyik te vagy.

Bizonyos esetekben az ember túlzottan próbálkozik, hogy megfeleljen egy bizonyos közösség vagy baráti kör elvárásainak és ez képes egyfajta személyiségzavart, szorongást okozni. Olykor elbizonytalanodunk, hogy kik is vagyunk valójában. Soha ne szégyenkezz amiatt, aki vagy, és ahelyett, hogy próbálnád magad másnak, többnek vagy jobbnak mutatni, inkább igyekezz azzá az emberré válni, aki tényleg lenni szeretnél.