Először állt színpadra a Power Trip az énekesük, Riley Gale halála óta

2020 nyarán szomorú eset rázta meg a metalvilágot: Riley Gale, a rohamtempóban feltörekvő crossover thrash-banda, a Power Trip frontembere tragikusan fiatalon, mindössze 35 évesen elhunyt. Habár Riley az egész zenekar arca volt, a színtér számára meg egyfajta ikon, a banda nem oszlott fel, viszont az elmúlt három évben nem is nagyon tettek semmit annak érdekében, hogy elhiggyük, még mindig itt vannak velünk – pláne nem vállaltak élő fellépéseket. A dolgok tavaly kezdtek el jobbra fordulni, kezdve Blake Ibanez gitáros nyilatkozatával arról, hogy szinte már egy lemeznyi témát felhalmoztak, 2023. december elsején pedig megtört a jég:

a Power Trip újra színpadra állt az austini Mohawk klubban egy négydalos miniszettel, a mikrofont pedig a Fugitive és a Skourge énekese, Seth Gilmore ragadta meg.

A történet úgy indult, hogy a Fugitive (amiben a már említett Blake is játszik, Creeping Death– és Impalers-tagokkal együtt) headliner bulit tartott a Criaturas, a Dresscode, a Ninth Circle és még pár nehézsúlyú banda társaságában. A klub már a flyeren is feltűntette, hogy „különleges vendégek” is lesznek, és a koncert napján, amikor már csak 100 jegy maradt, az Instagramon írták ki, hogy:

Higgyetek nekünk, erről a buliról nem akartok lemaradni!

Az este pedig tényleg ikonikussá vált: a Fugitive szettje után Ibanez és Gilmore továbbra is a színpadon maradt, hozzájuk csatlakozott a Power Trip legénysége, hogy elnyomják a Soul Sacrifice-t, az Executioner’s Taxet, a Hornet’s Nestet, és a Manifest Decimationt. A dalok közben pedig végig Riley nevét skandálták az egybegyűltek. Nagy valószínűséggel felejthetetlen élményben részesülhettek azok, akik ott voltak, és habár továbbra sincs semmi konkrétum a banda jövőjét illetően, egy kis bizakodásra adhat okot az, ami december elsején egy kis austini klubban megtörtént.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pepe Silvia (@slutbanger666) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jack Neolithic (@jackneolithic) által megosztott bejegyzés