Electric Callboy néven folytatja az Eskimo Callboy

Mint az már tudvalevő, az Eskimo Callboy – az aktuális dalainak némileg ellentmondva – egy jóval „érettebb” irányba indul el, ami a nevüket, vagy a régebbi, másokra nézve esetleg sértő dalaikat illeti. Ennek legelső állomása, ami talán a legtöbb embert izgatta, hogy mi is lesz az új zenekarnév. Erre már nem is kell tovább várni, a német srácok mostantól Electric Callboyként folytatják pályafutásukat.

A banda a tőlük megszokott módon legyártott a bejelentéshez egy csomó humoros kontentet, hogy milyen is lesz az átállás, mire lehet számítani, hogyan tovább stb. – de ezeket egyelőre nem mutatják be. Nem tartják túlságosan alkalmasnak az időpontot az önfeledt szórakoztatásra, miközben háború dúl Ukrajnában. Egy videót így is kiadtak, amiben a két énekes, Kevin és Nico többek közt elárulja az új nevet, illetve kitérnek arra is, hogy a zenekaron keresztül hogyan lehet támogatni az ukrajnai rászorulókat.

  • Az egyik lehetőség a zenekar dobosához, David-Karl Friedrichhez köthető, aki jelenleg is a háború elől menekülőket szállítja Lengyelországba. Az ő GoFundMe oldala itt található.
  • A másik opció, hogy a fiúk a Jinjerhez hasonlóan kiadnak egy külön erre a szituációra reflektáló pólót, ami a legelső merchük lesz az új nevükkel, és aminek 100%-os bevétele ukrán jótékonysági szervezetekhez kerül majd. A póló péntektől lesz elérhető a zenekar weboldalán.

A zenekar elvileg április 27-én Budapesten játszik, a Barba Negrában tartandó koncertre már minden jegy elfogyott.