Bomba új számot dobott az Unearth

Már egy ideje lehetett tudni, hogy az Unearth idénre új lemezzel készül, amiről be is futott az első előzetes dal. A The Wretched; The Ruinous hozza a metalcore-banda összes klasszikus fogását a csilivili gitározástól a bunkó szeletelésekig, a végén meg egy elsőre elég szokatlan kántálós téma is becsúszott. A számhoz van egy koncertklip is, amit Japánban forgattak pár hete.

Az új album címe, dátuma és egyéb részletei még váratnak magukra, azt ugyanakkor már lehet tudni, hogy a zenekar tagsága körül beállt pár változás. Először is Ken Susi gitáros tavaly határozatlan idejű szünetre vonult a bandából, az új albumon is mindössze egyetlen dalhoz van köze (a többit a másik gityós, Buz McGrath írta, illetve a jelek szerint a lemez producere, Will Putney is belenyúlt a dalszerzésbe.) Emellett történt egy doboscsere is: Nick Pierce még feljátszotta az új albumot, de aztán kiszállt, hogy a helyére a kétezres évek klasszikus Unearth-lemezein remekelő Mike Justian térjen vissza. Érdekes egybeesés még, hogy mindkét távozó arc a széthulló As I Lay Dying aktuális turnéfelállásában kötött ki.

A banda áprilisban a Misery Indexszel és a Year of the Knife-fal turnézik Európában, de a mi környékünkre sajnos nem jönnek, a legközelebbi bulijuk a cseheknél, Ostravában lesz.