Be Someone: egy kocsmai verekedés adott új jelentést a Trash Boat friss dalának

Ugyan a You Me at Six lassan végleg elköszön, jó hír lehet a brit, poposabb, alteresebb punk rock kedvelőinek, hogy a Trash Boat még marad, sőt, idén a negyedik albumát is kiadja Heaven Can Wait címmel október 4-én. A lemezről most befutott a negyedik ízelítő, a Be Someone.

A dal különlegessége, hogy az I Prevail (főleg) screamere, Eric Vanlerberghe adta hozzá a hangját – illetve még a számhoz készült klipben is feltűnik pár képkocka erejéig. A kollaboráció annyira nem is véletlen, erről a ‘Boat énekese, Tobi Duncan így emlékezett meg:

Eric felesége nagy Trash Boat-rajongó, így jött a lehetőség, hogy az I Prevaillel turnézhattunk. Remekül kijöttünk az út alatt, Eric is többször feljött a színpadra hozzánk vendégeskedni pár számban, aztán rákérdeztünk, hogy lenne-e kedve ugyanezt megcsinálni egy teljesen új tételben, és nagy örömünkre rábólintott.

Ezután érdekes fordulatott vettek a dolgok Dublinban: épp egy kocsmában iszogattunk, amikor egy részeg fickó nekiállt balhézni, és mindenkivel verekedni próbált. A saját barátnőjét is lökdösni kezdte, ekkor lépett közbe Eric, és mire észbe kaptunk, a csávó már neki is ment. Eric földre vitte, majd ahogy otthagyta, a srác megpróbálta hátulról leverni. Itt keveredtem aztán én is bele, és itt lett vége az egésznek. A dal ekkor már meg volt írva, de maga a téma elég releváns maradt.

Mutatjuk is a tételt, ami jócskán a banda korábbi, punkosabb oldalát domborítja ki a három évvel ezelőtti Don’t You Feel Amazing? dalcsokrához képest, alatta pedig ott a lemez másik három, már megjelent szerzeménye: