2025-ben befejezi pályafutását a You Me at Six

Január 31-én este érkezett a hír, miszerint 2025-ben, húsz év után leteszi a lantot a You Me At Six. Az angol alter rock/pop punk/poszt-hardcore brigád azt üzente a rajongóinak, hogy idén és jövőre még lehetőségük lesz élőben is látni őket, és elköszönni tőlük.

A zenekar a Londonhoz közeli Surrey városában alakult 2005-ben. Azóta nyolc nagylemezt adtak ki, a legutolsót Truth Decay címmel tavaly. A két évtizedes munkásságuk során megfordultak náluk vendégelőadóként többek közt a Bring Me the Horizon és az Enter Shikari frontemberei is. Magyarországon utoljára 2019-ben léptek fel, illetve lett volna egy koncertjük 2022 elején is, ha azt nem húzza keresztbe a világjárvány. Nincs kizárva azonban, hogy az utolsó kanyarba beleférjünk.

Gyerekek voltunk még, amikor elkezdtük ezt a bandát. Az elejétől kezdve csak utazni szerettünk volna, megtapasztalni az életet barátokként, illetve hogy ez minél tovább tartson. Így a huszadik évfordulónk elérkeztével úgy éreztük, hogy itt az ideje elköszönnünk. Szerencsésnek tartjuk magunkat, amiért a rajongóink még mindig kíváncsiak ránk és hajlandóak együtt ünnepelni velünk a zenekar múltját és jelenét. Tehát pontosan ezt fogjuk tenni 2024-ben és ’25-ben: alig várjuk, hogy találkozzunk veletek a fináléban!

– mondta a zenekar frontembere, Josh Franceschi. A banda egy hangulatos kis búcsúvideót is forgatott, ahogy egy temetőben járva visszapillantanak az örökségükre, majd lángba borítják a híres-neves VI logójukat.