Amerikai és belga zenekarokkal indítja be az őszi koncertszezont a Reaction fanzine

Itt az ősz, mindenki hazaért a nyaralásból és lassan visszarázódik a mókuskerékbe, és szerencsére ez azt is jelenti, hogy kedvenc kis szervezőcsapataink is újra koncerteket rendeznek. Így van ez a Reactionnel is, akik a fanzine kiadása mellett már egy ideje hardcore-bulikat is tető alá hoznak, az ősznyitó eseményük pedig szepteber 16-án, hétfőn lesz a budapesti Kriptában. A bulin az amerikai Squint, a belga Feverchild, hazai oldalról pedig a Sharin és az Exposeur lép majd fel.

Az este fellépőit a szervezők így mutatják be:

[Szeptember] 16-án hétfőn érkezik a Kriptába a Sunday Drive Records package turnéja. Aki ismeri a kiadót, az tudja, hogy ők most post-hc, post-punk, emo, grunge pályán nagyon sok komoly bandát tudhatnak az istállójukban. Ebből pedig egy igen jó merítés a St. Louis-i Squint és a belga Feverchild. Előbbit olyan bandákhoz szokták hasonlítani, mint a Drug Church, a Militarie Gun, a Samiam és a Nirvana. Tavaly megjelent első nagylemezük után idén ismét egy LP-vel készülnek, amiről már elkezdték csepegtetni a single dalokat.

2023 áprilisában már járt nálunk a Feverchild és úgy kellett összeszedni a leesett állunkat. Mesterien nyúlnak hozzá a késői kilencvenes évek emo hangzásához és teszik teljesen sajátjukká. Egy éve még csak két rövid EP lapult az övük alatt, de múlt ősszel előrukkoltak végre egy teljes hosszúságú albummal, ami ha nem vigyázol, bemászik a bőröd alá, sátrat ver a füledben és nem ereszt. Pogo nem lesz, csak később, de megéri várni és addig is elvarázsolnak a dallamok, ha hagyod magad.

A felvezető Sharin’ így nyilatkozott magáról Neutral című kislemezük megjelenésekor: „post-grunge, emo, itt-ott shoegaze-es és post-rockos elemekkel.” Mióta utoljára a Kriptában jártak, változott némiképp a felállás, és az azóta született új dalokkal új zenei irányt is hoz a banda, amiből egy single már hallgatható!

Az estét nyitja az Exposeur, akik nem először vesznek részt Reaction eseményen. Nyilván okkal. A csatlakozásukkal még menőbb lett ez az este. Velük így egy kicsit keményebb keretek közé tudjuk igazítani azt a nagyon emo blokkot a közepén.

Ha nem ismernéd a helyszínt, a Kripta egy DIY hely, amit önkéntesek működtetnek a Kriptaszökevények Egyesület formájában. Az eseményeik mindenki számára nyitottak, de tagsági kártya kiváltásához kötöttek. Ez egy, a helyszínen elvégezhető, pár percet igénybe vevő, ingyenes dolog, ami után az összes eseményüket látogathatod. Ha nem tudod, a klub merre található, nyugodtan írj a Reaction fanzine Facebook-oldalának, vagy bármelyik hazai fellépő zenekarnak, vagy nekünk.