Álljunk meg egy pillanatra: kilenc év után új The Grenma-dal érkezett

A Kozmosz visszatérése után egy másik közkedvelt hazai punkzenekar is aktivizálja magát idén. Bár a The Grenma hivatalosan sosem oszlott fel, de az utóbbi években elég ritkán adott életjelet magáról: a srácok utoljára 2020. január végén álltak színpadon, és a közösségimédia-felületeken is csak időnként tűntek fel (eközben Botlik Matyi dobos beszállt a Kiesbe). Aztán jött pár koncertbejelentés, majd az elmúlt napokban egy-egy fotó egy-egy sejtelmes időhatározóval, amelyekről kiderült, hogy – ahogy sejteni lehetett – egy új klipes dalra utaltak. A csapat legutóbbi kislemeze 2013-ban jelent meg, úgyhogy éppen itt volt az ideje valami újdonságnak!

Szóval itt az Álljunk meg egy pillanatra, aminek a felvételét, keverését és maszterelését Matyi intézte a Grenma stúdióban. A zenekar az alábbiakat mesélte a dalról:

2013-ban hoztunk ki utoljára új dalt. 2015-ben közös döntéssel kicsit félreraktuk a zenekarosdit, de eddig minden évben visszatértünk pár buli erejéig. Legutóbb viszont több mint két évet kihagytunk (tulajdonképpen az egész Covidot), és szerettünk volna úgy elkezdeni újra koncertezni, hogy nem csak a régi dalokat játsszuk. Van még pár dal a tarsolyunkban, bár magunkat ismerve ki tudja, lesz-e belőlük bármi :) Az “Álljunk meg egy pillanatra” viszont mindannyiunknak tipikusan “régi grenmás” dal, így egyértelmű volt, hogy ezt kell kihoznunk ennyi év után. A klipet egy felújítás alatt álló üres hotelben forgattuk, Pete (Peter John Kiss) rendezte, forgatta, vágta.

Május 27-én tartunk egy “visszarázódós” koncertet Gödöllőn a Trafóban, aztán következik néhány fesztiválfellépés, amit augusztus 20-án a Budapest Parkban koronázunk meg a Kettőnégy Fesztiválon azokkal a zenekarokkal, akikkel rengeteg közös bulit toltunk le az elmúlt lassan 18 évben.

A punkrock-trió nyári koncertdátumai:

Fotó: Bodnár Dávid