A változás jó – Itt a Vodka for Kids második magyar nyelvű dala, a RIP

Bár idén elég csendes volt a pécsi Vodka for Kids új zenék terén, ez nem azt jelenti, hogy a háttérben ne folyt volna szorgos munka a dinamikus kevertpusztítóknál: a tavaly a Kill Monday Management tehetségkutatóját megnyerő, az idei nyarat pedig a fesztiválokon végigbulizó poszt-hardcore-banda soron következő harmadik kislemeze, az Álom az élet már javában készülget, mégpedig az NKA Hangfoglaló program támogatottjakánt – amit szintén tavaly húztak be.

A nemrég az anyanyelvére váltó zenekar most kiadta az anyag második előzetesét, ami a RIP névre hallgat, és habár ez angolul is megállja a helyét, a punkok maradnak a honi megszólalásnál:

Az angol nyelvet ezúttal végleg lecseréltük magyarra. Azt gondolom, hogy egy olyan kaliberű zenekar, mint mi, fontos, hogy anyanyelven tudjon szólni a közönséghez. Nem szeretnénk azt, hogy az üzenet háttérbe szoruljon és a szöveg másodlagos legyen.

– mondta el az egyre több hazai zenekarnál jelentkező tünetegyüttesről a véleményét a banda frontembere, Zsidó Ákos, majd hozátette a friss tétel kapcsán:

A RIP a zenekar legújabb és egyben második magyar nyelvű dala, az apátiáról és egyes enervált állapotokról szól, aminek a rétegei az egyéntől indulnak, egészen a társadalomig. A már szinte klasszikussá vált szállóige, a „jól van ez így” írja le tökéletesen ezt a hozzáállást. Az életünk minden aspektusában a múltba révedünk, és ahelyett, hogy tanulnánk a hibákból, inkább annak a romjaira építkezünk, pedig mélyen legbelül mind tudjuk: a változás jó.

Arról pedig, hogy mi várható még az EP-n, ezeket sugallta:

Próbáltunk egy nagyon változatos anyagot összerakni a kislemezhez. Összességében hozni fogjuk a megszokott vodkás tempót, de egyáltalán nem ijedtünk meg a kísérletezéstől. Például kíváncsiak voltunk, hogy szólna egy lassabb dal tőlünk. Hát ez nemsokára kiderül.

A zenekar természetesen nem zárkózik be a próbaterembe (de még egy vintage ruhaboltba sem), hanem az év hátrelévő részében még két helyre is elviszik az új – és természetesen a régi – dalokat is: