A Thy Art Is Murder kirúgta CJ McMahon énekest

Ma jelent meg a Thy Art Is Murder új albuma, a Godlike, ami mellé az ausztrál deathcore-banda egy váratlan hírrel is szolgált: kirakták a CJ McMahon énekest. A dolog közvetlen előzménye, hogy McMahon botrányba keveredett egy transzfóbnak elkönyvelt online megnyilvánulása miatt, viszont a zenekar a közleményében azt mondja:

Ami az elmúlt egy hónapban történt, nem az szolgált a döntésünk okául, hanem csak egy újabb jele volt annak a régóta tartó folyamatnak, hogy [McMahon] személyisége és ítélőképessége eltorzult. Ha úgy tetszik, ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Emellett azt írják, a frontember azzal is fenyegetőzött, hogy belülről teszi tönkre a zenekart, ha a többiek nem alkalmazkodnak az elképzeléseihez és ideológiáihoz. Erre volt az a többiek reakciója, hogy kidobták őt.

Az új album online streaming verziójáról a banda le is törölte McMahon vokáljait (odáig azért nem mentek, hogy a korábban kiadott lemezelőzetes klipeket is CJ-telenítsék, illetve a CD és vinyl kiadások is az eredeti felvételekkel lettek legyártva). Helyette egy másik vokalista hallható a lemezen, aki a napokon belül induló Európa-turnén is csatlakozik a zenekarhoz. Azt, hogy a helyettes arc kicsoda, egyelőre nem árulták el – a rajongók közül sokan arra tippelnek, hogy ő nem más, mint Tyler Miller az Aversions Crownból.

A turné budapesti állomása október 12-én lesz a Barba Negrában, az előzenekarok a Whitechapel, a Fit for an Autopsy és a Spite.

Frissítés: Úgy tűnik, a banda a mai napig nem is szólt McMahonnak arról, hogy megválnak tőle, legalábbis erre utal az énekes legfrissebb posztja:

Most ébredtem fel és láttam a híreket. Igen, így tudtam meg. És igen, ez nem a teljes történet. Ausztrál idő szerint holnap délután 5-kor élőben jelentkezem.

Égjen halálra mindenki ;)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cj McMahon (@cj_bigpapa) által megosztott bejegyzés

Fotó: Somogyi Lajos – Bands Through the Lens