Elég bénácskára sikerült a Thy Art Is Murder énekesének bocsánatkérése a transzfób megnyilvánulása miatt

Pár napja attól volt hangos a metalszíntér, hogy CJ McMahon, a Thy Art Is Murder frontembere elég durva kijelentést tett az Instagramján, amit legtöbben a transzfóbiával kapcsoltak össze. Hogy pontosan miről is volt szó, azt rögtön össze is foglaljuk: McMahon nemrég egy jobbos politikai kommentátor, név szerint Matt Walsh videóját osztotta tovább, amin egy anyuka látható, aki megkérdezi gyerekét, hogy fiúnak vagy lánynak érzi magát, mire jön a válasz, hogy „mindkettőnek”. Erre a nő úgy felel, hogy „jó, akkor te mindkettő vagy”. A videóhoz CJ – aki szintén szülő – csak annyit fűzött hozzá:

Ezt a nőt halálra kéne égetni.

Ez nyilván beindította a (jogos) szarlavinát, és az énekes előbb a posztot, majd az összes közösségi felületét is törölte, és közölte, hogy átcuccol az OnlyFansre – ne aggódj, (még) nem vetkőzni! Ezután a deathcore-banda is úgy vélte, hogy ideje tisztázni ők melyik „oldalon” állnak, és egy rövidke bejegyzésben – amit a transznemű büszkeség zászlajával posztoltak – közölték, hogy:

Csak hogy világos legyen, mi veletek vagyunk!

Valószínűleg a legrosszabb döntés lett volna ezek után kussban maradni (vagy hát az eredményt látva inkább mégse), így augusztus 25-én pénteken CJ is kamera elé állt a bandája Instáján, és valami bocsánatkérésszerűt eszközölt:

Csak szerettem volna bocsánatot kérni mindazoktól, akiknek csalódást okoztam és megsértettem a pár nappal ezelőtti Instagram posztommal, amit sajnos szörnyű módon kommentáltam. Nem állt szándékomban bármilyen formában is transzfóbnak lenni, de a dolgok jelen állása szerint már teljesen mindegy, mi volt a szándékom.

Elnézést kérek az LMBTQ+ közösségtől, a szövetségeseiktől és mindenkitől, aki támogatja őket. Én is azt hittem, hogy kiállok értük, de a videó, amit megosztottam és amit írtam mellé, az ennek az ellenkezőjét bizonyította. Minden transznemű barátomat kérem, hogy ne higgyék azt, hogy transzfób vagyok, teljesen más volt a szándékom, mint ami aztán ebből kerekedett. Emellett elnézést kérek a zenekaromtól is, akik elhatárolódnak tőlem, és őszintén nem is tudom hibáztatni ezért őket. Szóval ja, nem tudom mit mondhatnék. Sajnálom!

Úgy tűnik, a zenész nem épp a megfontolt döntéseiről híres: egyszer már két évre lelépett a banda éléről a családjára hivatkozva, aztán mégiscsak visszatáncolt. Az biztos, hogy a Thy Art Is Murder számára nem épp a legjobbkor jött ez a balhé, lévén legújabb lemezük, a Godlike nagyjából három hét múlva jelenik meg, utána pedig Európa-turnéra indulnak, aminek budapesti állomása is lesz.

Hogy mi sül ki ebből, azt nem tudni, de egy dolog biztos: ezekkel a CJ-kkel csak a gond van!