A keményzenei szcéna erőszaktevőibe száll bele új dalával a Northlane

Április 22-én, a tavaly bejelentett dátumhoz képest 3 hét késéssel érkezik a Northlane hatodik nagylemeze, Obsidian címmel. Az ausztrál metalcore-mogulok most ki is adták a negyedik előzetes dalt, ami a Carbonized címet viseli. A dal egy igen lényeges és cseppet sem elhanyagolható témát jár körbe, mégpedig a metal közösségen belüli (szexuális) ragadozók és erőszaktevők felelősségét.

Marcus Bridge, a csapat énekese nyilatkozatában ugyan nem nevezi nevén, de erősen sejthető utalást tesz a börtönt is megjárt, majd azóta több (új) projektjét is berobbantó Tim Lambesisre (As I Lay Dying, Austrian Death Machine stb.):

El kell kezdenünk felelősségre vonni a ragadozókat és a bántalmazókat az általuk elkövetett szörnyűségekért. Újra és újra felcsendül az a mondat, hogy „külön kell választani a művészetet a művésztől”, ezzel is elhárítva, illetve tompítva azokat a károkat, amelyeket ezek az emberek (gyakran hatalmi pozícióban lévő férfiak) okoznak a körülöttük lévőknek. Legyen szó akár fiatalkorúak manipulálásáról vagy a feleséged „likvidálásáról”, számomra megdöbbentő, hogy a rajongók szemet tudnak hunyni efelett, csak mert az új daluk tök súlyos. Az áldozatok mellett állj ki, ne az előadók mellett, akik úgy folytatják pályafutásukat, mintha semmi sem történt volna. Ez a dal erre emlékeztet.

A számhoz egyébként egy klip is készült, ami egy sötét és füstös táncparkettre invitál minket. Goth-lányok/fiúk simpjei előnyben: