A kegyetlen mélyűr szorításában – Új számot mutatott a Rivers Ablaze

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, április 15-én érkezik a Kertész Márton gitáros (ex-Special Povidence, From the Sky) szólóprojektjéből teljes bandává alakult, és Knapp Oszkárral (Grizzly, Wrong Side) az énekesi fronton kiegészült Rivers Ablaze harmadik nagylemeze, a The Black Hole Era. A progresszív death/black-zenekar most ki is adta a második ízelítőt a lemezről Vortex címmel.

Oszi így fogalmazott a hétperces monstrummal kapcsolatban a Lángolónak:

Ez a lemez egy kaotikus utazás a kozmoszban az univerzum középpontja felé, miközben az űr megfoszt a testtől, lélektől és egótól. Harc a kiszámíthatatlansággal, a kegyetlen vákuummal és entrópiával. A Vortex című dal azzal a gondolattal játszik el, hogy miként tépázhatja a szemlélő tehetetlen testét az ismeretlen és kegyetlen mélyűr, mennyire esélytelen küzdelem is lehet ez, melynek egyetlen megoldása talán az, ha megadja magát a hajthatatlan, könyörtelen erőknek.

A bandát legközelebb április 16-án lehet majd elcsípni az Analog Music Hallban, a Metal.hu ötödik születésnapi buliján, olyan zenekarok társaságában, mint a Bornholm, a Necroratory és a Witchthrone, ahol majd jól be is mutatják az új anyagot. További koncertdátumokért érdemes bekövetni a csapatot a közösségi médiás profiljaikon.