Knapp Oszkár lett a Rivers Ablaze frontembere, itt is van vele az első szám

Bejelentette harmadik nagylemezét a mostanra teljes zenekarrá bővült budapesti Rivers Ablaze. Április 15-én érkezik a The Black Hole Era címet viselő anyag, amiről már meg is hallgathatjuk az első ízelítőt a Descending képében. Szemfüleseknek feltűnhet, hogy egy ismerős orgánum csendül fel a dalban, ő nem más, mint a zenekar új énekese, Knapp Oszkár (Wrong Side, Grizzly, ex-Insane, ex-Redneck Zömbiez).

Na de mi az a Rivers Ablaze? A kísérletezős black/death-projektet Kertész Márton (From the Sky, ex-Special Providence) alapította még 2019-ben. Az első, Blood Canvas c. album 2020 októberében jelent meg, akkor még Nagy Andrással (Sear Bliss, Arkhé) a mikrofonnál, kettejükön kívül a doboknál Budai Béla (The Southern Oracle stb.), illetve a billentyűknél Cséry Zoltán (Random Trip, ex-Special Providence, ex-Subscribe stb.) támogatta meg az őrjöngést. A második lemez Devoid Dying Sun néven tavaly augusztusban jött ki, ez egy teljesen instrumentális anyag lett, illetve Budait váltotta Ziskó Olivér a doboknál.

Ehhez a felálláshoz társult most Oszi, aki így fogalmazott a történésekkel kapcsolatban:

Régóta szeretném már veletek megosztani ezt a remek hírt, miszerint hamarosan érkezik a Rivers Ablaze harmadik nagylemeze. Miért is fontos ez? Mert erre a lemezre bizony én ordibáltam fel az agyvelőm sötét bugyrainak tartalmát és egyúttal hivatalosan is tagja lettem ennek az entitásnak, amire elképesztően büszke vagyok! Köszi a bizalmat, Kertész Márton!

Oszkárnak, aki rengeteg műfajban kipróbálta már magát, nem ez az első találkozása ezekkel a stílusokkal, pár éve a Slytractbe is beugrott featelni, illetve a már említett Blood Canvas lemez Into Deepest Depth című darabjában is felcsendült a marcona hangja. Rajta kívül még Gyémánt Krisztián (Beneath the Void) és Tari Szabolcs (From the Sky, ex-Miserium) is vendégeskedni fog egy-egy dal erejéig az új kiadványon. A srácok tavasszal meg is tervezik turnéztatni a cuccot az új felállással, ezzel kapcsolatban hamarosan érkeznek az infók és dátumok.

1. Cosmic Venture Arch
2. Vortex
3. Perished Fountains of Life
4. Stellar Suffering
5. Descending
6. The Claiming
7. Giants of the Sky
8. Unholy Expanse