A Gojira egyetlen dal miatt nem fogja végigjátszani a The Way of All Flesht

Gojira

Mondani sem kell, hogy a jubileumi lemezújrajátszó turnék korát éljük. A Gojira viszont köszöni, nem kér az ilyesmiből: a franciák legsikeresebb metalbandája már a 2005-ös From Mars to Sirius albumuk tizedik évfordulójakor is kihagyta a teljes albumos turné ziccerét, és Joe Duplantier frontember a napokban leszögezte, hogy a jövőre szülinapos The Way of All Flesh lemezzel sem terveznek ilyesmit.

Nem éljük ezt az egész évfordulós dolgot. Lehet, hogy majd kiadunk valamit, tudod, valami speciális verziót, de nem hiszem, hogy egy koncerten végigjátszanánk az albumot, vagy ilyesmi. Bírom, amikor a zenekarok ezt csinálják, de szerintem mi nem lennénk képesek erre. Mindig van egy olyan szám a lemezen, amit soha nem játszunk el, mert túl nehéz.

És hogy a Fleshen melyik ez a szám?

Az Esoteric Surgery. Van benne egy pár másodperces rész, ami baromi nehéz. Gitárosként simán végigjátszom az egész számot. Énekesként végigénekelem az egészet. De a kettőt egyszerre már kicsit nehezebb. Meg tudnám csinálni, de egyszerűen túl lusta vagyok hozzá. Sajnálom.

Hát ennyi. Joe egyszerűen túl lusta.

Még jó, hogy nem így áll hozzá a zenekar összes régi cuccához: mostanában éppen a zenekar régóta várt elveszett lemezét, Sea Shepherd EP-t próbálja összerakni, hogy cirka hét év után végre megjelenhessen.