Végre elkészülhet a Gojira elveszett Sea Shepherd EP-je

gojira

Hamarosan napvilágot láthat a Gojira történetének Szent Grálja, az elveszett Sea Sheperd EP. Ugye a francia metalosok még 2011-ben jelentették be, hogy előállnak egy négyszámos kislemezzel az ismert bálnamentő szervezet támogatására, ráadásul egy sor neves vendéget is maguk mellé állítottak az anyaghoz, olyan arcokat, mint Max Cavalera, Devin Townsend, Fredrik Thordendal (Meshuggah), Randy Blythe (Lamb of God) és Anders Fridén (In Flames). A kislemezről annak idején ki is jött egy – egyébként óriási – szám, aztán nem történt semmi, a maradék anyag konkrétan megsemmisült.

Most viszont Joe Duplantier frontember egy interjúban megerősítette, hogy a banda nem felejtette el a kislemezt, azóta is dolgozgatnak rajta, egyszerűen csak alig jut rá idejük, de hamarosan végre elkészülhet a cucc:

Felvettünk négy számot. Egy meg is jelent, amelyikben Devin Townsend és Fredrik Thordendal szerepeltek, a címe Of Blood and Salt, és 2011-ben jelent meg. A másik három szám egy merevlemezen volt, ami akkor tönkrement, és egy csomót szívtunk azzal, hogy újra felvegyük az egészet. De megcsináltuk, úgy három évvel később. Viszont akkor annyira pörgött a zenekar, albumot csináltunk meg turnéztunk, hogy nem nagyon tudtunk ezzel foglalkozni. De most konkrétan itt egy hangmérnök a stúdiómban, akivel végre újra összerakjuk a cuccot. Nem akarok olyan bejelentést tenni, hogy „ekkor és ekkor fog megjelenni”, mert megtanultam a leckét. Majd akkor beszélek róla, ha kész, de még mindig dolgozok rajta.

Az említett Of Blood and Salt dalt a tyúbon meg is lehet találni, sőt, még egy élő felvétel is van róla, amelyen a két vendéggel együtt nyomták el 2012-ben: