Ostobán, féktelenül dobálni a téteket – Premieren az Aspects visszatérő dala, a Tilt

Ha valaki a 2010-es évek vége felé otthonosan mozgott a fővárosi metalcore-színtéren, az jó eséllyel találkozhatott a műfajt a djent irányából megközelítő Aspects zenekarral, akár düreres és hasonló klubbulikon, akár a 2018-es kislemezes toplistánkon. Aztán a srácok jó pár évre eltűntek a radarról, és ahogy az lenni szokott, most egy új felállással törnek újra a felszínre. Már össze is raktak egy új EP-t, ami a Misbelief címen fut és hat szám lesz rajta. Ezek közül most itt a NuSkullon debütál az első, a Tilt, a hozzá készült lyric videóval együtt.

A zenekar így összegzi a hosszú leállás hátterét:

Őszintén mi sem nagyon hittünk el, hogy egy világjárvány, egy alapító tag és egy dobos kilépése után még lehet ebből valami. Mi, akik megmaradtunk, nyílt titokként elengedtük egymás közt. Gondoltuk, ebből legfeljebb egy hobbi szintű tevékenység maradhat. Rengeteg személyes akadályozó tényező kísérte a formációt a 2018-as utolsó megjelenés óta. 2020-ra, amikor már csak a „mag” maradt (Boda Renátó – vokálok, Lugossy Ábel – gitár, Rodriguez Dániel – gitár, Varga Dániel – basszusgitár), szóba került a projekt befejezése. Amikor ez felmerült, mindannyian éreztük, hogy nem fog menni. Szeretjük csinálni. Mindannyiunk számára egy “meditatív kicsekk”, amikor zenélünk. Olyankor nem létezik számunkra semmi más. Sem személyes probléma, sem bármilyen negatív hatás, mely érint minket az életben. Megszületett a döntés: folytatjuk. Ugyanebben az évben megtaláltuk Csobán Bencét (dobok), akivel csodálatos a közös munka. Együtt megálmodtuk a hamarosan (még idén) megjelenő, „Misbelief” címet viselő következő kislemezünket. A EP-n hat új dal lesz hallható. Minden ezzel kapcsolatos és új tartalmat megtalálhattok majd a social media platformjainkon.

Ami pedig a most debütáló friss dalt illeti:

A szám egy düh, egy beef. Azon emberekről szól, akik kézben tartják az életünket, hogy a saját hatalmukat táplálják, a saját (általuk gondolt) felsőbb köreikben, bármiféle lelkiismeret vagy empátia nélkül. A „tilt a pókerben annyit jelent, amikor egy rosszul sikerült kör után kizökkenünk a megszokott kényelmes játékritmusból, majd a továbbiakban a játék során hibázásra leszünk hajlamosak. Nem tudjuk, hol a fék, csak ostobán dobáljuk a téteket és folytatjuk. Mindezt anélkül, hogy erre vagy bármi másra tekintettel lennénk környezetünkben. A szám címe erre a párhuzamra és a korrupcióra reflektál.

A zenekarnak az idei évre még három koncert van betervezve, ebből eddig az első kettő dátuma nyilvános:

október 25. – Budapest, Akvárium KisHall (+ Nest of Plagues, Darkmess)
november 9. – Balmazújváros, Baki (+ Heedless Elegance, Leuctra, Dark in Here)