Azt remélem: itt a Sonya első magyar nyelvű dala

Hosszú évek kitartó és fáradhatatlan munkája után jövőre végre ledobja első nagylemezét a budapesti Sonya. Az alternatív / shoegaze / posztrock-zenekar – akiknek többek közt a zseniális Kitchenfloort és az Aranyélet betétdalát is köszönhetjük – egyelőre nem árult el sok mindent az anyagról, annyi viszont már köztudott, hogy a Vibes kislemezhez hasonlóan ezt is angliában vették fel Matt Terry producerrel (Don Broco, Bullet For My Valentine, You Me at Six stb.)

A banda az egyéb jó hírek mellett leszálította a lemez első ízelítőjét is, az Azt remélem pedig már a címével elárulja magát, ez ugyanis a Sonya első magyar nyelvű dala. A lassan katarzisba építkező tételben még Somló Pali gitáros is énekel, ráadásul nem is keveset – pont úgy, ahogy azt a legutóbbi Shell Beach-lemez magyar nyelvű dalában is tette, szintén első alkalommal.

Korbucz Sonya énekesnő így mesélt a Refreshernek a dalról, valamint az ahhoz készült, a zenekartól már megszokottan magas minőséget képviselő klipről is, amit Lippai Balázs rendezett:

Talán ideje volt már magyar nyelvű dalt írni, ez részünkről egy gesztus is a magyar közönségünk felé, de ez a pillanat azért is különleges számunkra, mert a dobosunk, Szalay Dani írta. A nagylemezünkön lesz még erre példa előreláthatóan.

Balázs egy felnőtt játszóteret álmodott meg, ahol mindenki lerázhatja magáról a hétköznapi súrlódásokat és élvezheti, ha csak néhány pillanatig is, a szabadságot. A klipben rajtunk kívül számos barátunk szerepel és annyira meleg volt, hogy minden pillanata és az összes izzadtságcsepp teljesen hiteles, ettől lesz tök igazi az egész.

A zenekart legközelebb november 29-én az Akváriumban lehet elcsípni a szintén hamarosan új lemezzel jelentkező Trillion vendégeiként.