Új számmal búcsúzik el a Show Your Otherside

Hosszas vívódás után nem folytatja tovább a hazai színtér egykori nagy ígérete, a Show Your Otherside. A kecskeméti csapat a 2010-es évek elején két ügyes easycore-vonalas kislemezzel mutatkozott be, majd az utóbbi években rátértek egy komolyabb, technikásabb zenei irányvonalra. Ennek mentén tervezték felvenni az első nagylemezüket, amiben viszont tagcserék és egyéb nehézségek is hátráltatták őket. Az utolsó érvágást Ragó Norbert énekes és Héjjas Luca gitáros tavalyi kilépése jelentették, ezek után a zenekar arra jutott, hogy abban a formában, ahogy eddig ismertük őket, nem folytatják tovább. Amint mondják:

Sajnos úgy hozta a nagybetűs élet, hogy a SYO-t nem tudjuk az általatok ismert formájában folytatni. Nem volt egyszerű nekünk az elmúlt év, de rá kellett jönnünk, hogy ez a király időszak, amit nektek köszönhetünk, véget ért. Életre szóló élményekben volt részünk, síráson át az önfeledt nevetésig, semmin nem változtatnánk. Szeretnénk nektek megköszönni, hogy velünk voltatok, erőt és lehetőséget adtatok ahhoz, hogy azt csináljuk, amit nagyon szeretünk. Reméljük, találkozunk még veletek. Nagyon köszönjük!

A tervezett nagylemezből tehát végül nem lesz semmi, azonban egy utolsó számot még felvettek a srácok, még Norbival és Lucával együtt, most pedig búcsúzóul be is mutatják azt. A csapat hattyúdala a Reality címre hallgat, és ezt mesélték róla:

Ez a szám a rossz napokról, problémákról szól, hogy meg kell találnunk, hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a való világból. Nem szabad elbújnunk a problémáink elől. Szembe kell néznünk a nehéz időszakokkal, mert ez a rövid idő nem arról szól, hogy szarul érezzük magunkat.

A zenekar három megmaradt tagja (Kalmár Ferenc – gitár, Kalmár Simon – dob, Szappanos Ádám – basszus) nem széled szét: a srácok tovább bandáznak egy új projektben, amiről később árulnak el majd többet.