Túlélni: új klipet mutat a Nova Prospect

Tavaly októberben jelent meg a Nova Prospect harmadik nagylemeze, a Jövő kilátással, amit aztán a 2018-as év legjobb magyar lemezei közé is beválogattunk. A kecskeméti modern metalos csapat ma egy újabb klipet mutat be a lemezhez, amit nálunk lehet először megnézni. A Túlélni című dalról és a hozzá készült koncertklipről a zenekar gitárosa és hangmérnöke, Kiss József mesél:

A Túlélni készült el utolsóként a Jövő kilátással nagylemez dalai közül. Már majdnem lezártuk a dalírási folyamatot, amikor éreztem, hogy hiányzik még egy dal, és elég gyorsan ki is gurultak az alaptémák, amit gyorsan össze is raktunk. A szöveg egy elnyomó hatalomról van szó, akitől szabadulni próbálsz. Schautek Bálint szövegírónk ezzel a dallal szól be az arcnak. :D Kár lett volna kihagyni ezt a nótát, mert az új nagylemez egyik leghúzósabb, legfogósabb dala lett, amit mindenképp klipesíteni is akartunk.

Ez a zenekar első, kvázi saját gyártású klipje, ugyanis a videó a zenekar koncertfotóit is jegyző, a Nova csapathoz tartozó Pintér Judit nevéhez fűződik. A videoklip vázát a februári Akváriumos bulin készült felvételek adják, kiegészítve a Tales of Eveninggel és Leecherrel közös “A fény nyomában” turné első felének állomásain készült bevágásokkal.

A banda következő koncertje április 5-én lesz a Dürer Kertben, plusz emellett elég sok további bulijuk van még a következő hónapokra:

április 5. – Budapest, Dürer Kert, 041 (+ Counter Clockwise, Mirror, Found Items)
április 6. – Zalaegerszeg, Atlantis (+ Tales of Evening, Leecher)
április 12. – Pécs, Ti-ti-tá (+ Tales of Evening, Leecher)
április 13. – Szekszárd, Szekszárdi Est (+ Tales of Evening, Leecher)
április 19. – Dunaújváros, Kaptár Music Pub (+ Sleepless)
április 30. – Szeged, JATE Klub (+ Phrenia, All But One, Bad Habit)
május 4. – Sopron, Hangár (+ Tales of Evening, Leecher)
május 11. – Zenta, Mojo Club (+ Fatal Error, Phrenia)
június 8. – Székesfehérvár, Nyolcas Műhely (Yippi Feszt)
június 15. – Velence, Kalapács tábor
július 5. – Tiszaalpár, Alpárfeszt
július 10. – Dunaújváros, Rockmaraton

Fotó: Pintér Judit