The Ministers: klippremier és miniinterjú

Öt éve a The Ministers tökéletesen belepasszolt abba az átmenetbe, amikor a hazai zenekarok már fél lábbal kiléptek a nu-metal minden jobb-rosszabb berögződéséből, rátérve ezzel egy sajátosabb, modernebb hangvételű rock/metal-hangzásra: mi több, a formáció az egyik legizgalmasabb reménysége volt ennek a jelenségnek. Azonban a banda váratlanul énekes nélkül maradt, akinek pótlása egészen tavalyig váratott magára, így a Bokodi Bálinttal megerősödött formáció új szellemiséggel nyúlt hozzá a régi dalokhoz, nameg így folytatta a meglévő anyagok csiszolását, és idén meg is jelenhetett az itthoni színtér egyik leginkább hányattatott sorsú bemutatkozása, ami nemes egyszerűséggel a zenekar nevét viseli magán.

A srácok minden létező webkettes felületen ingyenesen hozzáférhetővé tették az anyagot (SoundCloud, Project Rodney, MediaFire), ami épp az idő múlásából szemlélve válhat különlegessé, hiszen az egyes témák és hangulatok épp annyira kacsintgatnak vissza az előző évtized bevett és népszerű rock/(nu)metal-normájához minden váltás és sampler, valamint énektéma tükrében, amennyire az hangvételében és –_érdemileg egyáltalán nem zavaró_– elkésődésében jellegzetesen kelet-európai beágyazottságú, ami alatt azt kell érteni, hogy ugyan az egykor kiugrónak tekinthető tendenciának ma már napjainkban is hatásos nyoma sem feltétlenül van a nemzetköri recepcióban, ez az egyes tételek értékéből és fogósságából mégsem von le semmit. A lemez nyitódala, a Ride Into Anonymity pedig kapott egy videót is, amit az alábbi ablakban mutatunk be.

“A Cut Offra és a Hunting Seasonra már készült klipünk még az EP-s verzióhoz, így azokhoz nyilván nem forgattunk újat, a többi szám pedig vagy túl borult, vagy túl hosszú lett volna egy új videóhoz “_– indokolta a választást a zenekar gitárosa, Koncz Mátyás, aki azt is hozzátette, hogy a nyersanyag másfél évvel ezelőtti forgatása során volt olyan szám is, ami addigra még el sem készült, így választási lehetőség is kevesebb volt. A videoklip Nagyszékelyen készült, ahol a zenekar egyik barátjának pajtájában zajlottak a felvételek. “Ez egy igazi falusi porta volt rengeteg háziállattal: volt ló, tyúk, malac, minden, ami kell. Az volt a terv, hogy lemegyünk a barátainkkal, két napig bulizunk és ezt megörökítjük egy klip formájában. Sajnos a nappali felvételek alkalmatlanok lettek, mivel nem mutatott jól a sátorépítés és a krumplipucolás a klipben, így maradt a másnapos zúzás a pajtában.” A lemezről pedig hamarosan kritikával is jelentkezünk.