Tanulni Ikarusz hibájából – Future Grid-dalpremier

A Future Gridről talán még nem sokan hallottak, de úgy néz ki, ez nem sokáig lesz így. A budapesti zenekar eleinte a pop punkot vegyítette mindenféle extrával, de ahogy haladtak a dalírással, úgy csiszolták hangzásukat és stílusukat is. Hogy végül megtalálják-e a saját hangjukat, az még a jövő zenéje, de addig bőven lesz mit hallgatni tőlük, rögtön itt van a Molten Wings című dal egy szöveges videóval, utóbbit a zenekar gitárosa, Zsolti készítette.

A zenekar röviden így foglalja össze a saját történetét, valamint az új szám hátterét:

A zenekar 2018-ban jött létre, eleinte főként pop punk stílusban. A zenekar magját 4 fő alkotja, Doma, Gergő, Szilárd és Zsolti, majd 2023-ban csatlakozott hozzánk Csabi. A célunk az volt, hogy mindenki hozzáadja a saját egyéniségét a zenékhez, így alakulhatott ki egy furcsa egyvelege a funk, metal, punk és grunge stílusjegyeknek.

Sok év munkája után egy albumnyi anyagot írtunk, amivel már elkezdhettünk koncerteket szervezni. Mivel Doma korábban már frontember volt más zenekarokban (Solid Icon, Long Live the Martyr), így arra jutottunk, hogy dalírásban részt vesz mint gitáros, de koncerteken csak a mikrofonra és a közönségre kell koncentrálnia. Ami jó döntésnek bizonyult, mert az S8 Underground tehetségkutatón a zsűri kiemelte a frontember jelenlétét és erejét a színpadon. Viszont így hiányzott egy második gitáros, így került Csabi a képbe. Bár még csak most ismerkedünk a technikáival, már most látszik, hogy azonos a gondolkodásunk és hozzáállásunk a zenéhez. Izgatottan várjuk az új dalokat.

Az új dalt, valamint a Spotify-on elérhető dalokat még négyen írtuk. Itt már érezhető, hogy ez bizony nem pop punk. Az új dalunk a Molten Wings címet kapta, melyben Ikarusz és apja közötti párbeszédet dolgoztuk fel.

Ehhez Doma hozzáteszi:

Amikor ezt a dalszöveget írtam, egy lelki párbeszédet folytattam édesapámmal, miket tanított, mire figyelmeztetett, és végül is a saját újjászületésemet éltem meg. Hasonló hibába estem, mint Ikarusz, de tanulva az esetből, valamint hogy időben felismertem a problémát, sikerült továbblépnem, és nem fulladtam vízbe. Nagy inspirációt jelentett számomra a Faith No More, erre utalás is van a dalban.

A Future Gridnek a héten két koncertje is lesz a fővárosban: csütörtökön a Vittulában játszanak a klub 20. születésnapja alkalmából (az afterparti nyilván a Rockcsé Allstarz), pénteken pedig az óbudai Teremben zajonganak, itt a további fellépők a Waydown, a Vedj és a The Age.