Sose késő, ha igazán szeretnéd – Nova Prospect-klippremier

Legutóbb tavaly ősszel jelentkezett új dallalNova Prospect, és már akkor is lehetett tudni, hogy a kecskeméti zenekarnak készül a negyedik nagylemeze, amiről az idei nyári koncerteken már lehetett is hallani pár dalt. Most pedig elérkeztünk az album bejelentéséhez, illetve egy újabb klipes számhoz is, ami itt a NuSkullon látható először.

Törékeny egyensúly című anyag 2021. október 1-jén jelenik meg a H-Music gondozásában, valamint egyidejűleg az októberi Hammerworld magazin mellékleteként is. A 11 számos anyag felvétele az Area 51 Stúdióban készült, a keverést és a maszterelést a banda két agya, Kiss József (gitár) és Schautek Bálint (dalszövegek/elektronikus hangszerek) végezte. A borítót a zenekar állandó fotósa és videósa, Pintér Judit készítette, és az Utolsókból elsők című dalhoz készült friss klipet is ő rendezte.

A számról és a klipről a zenekar ezt mondja:

A dal szövegének alapötletét a zenekar azon rajongói ihlették, akik annak ellenére, hogy mozgássérültek, rengeteg Nova-koncertre eljöttek, és olyan vidéki városokba is elutaztak egy-egy buli kedvéért, mint például Nyíregyháza vagy épp Békéscsaba. Köztük Paulik Fecó, akit leginkább arról lehet ismerni, hogy a fejével, egész konkrétan a fejére erősített pálcával fest, és a kerekesszékére szerelt betűtábla segítségével kommunikál. Ennek az élni akarásnak, az akadályok leküzdésének szerettünk volna felhívni a figyelmet, és időközben a szöveghez egy szomorú apropó is társult, ugyanis egyikük, Garai Nóra 2020. nyarán tragikus hirtelenséggel elhunyt. A dalt így az ő emlékének is ajánljuk.

Mivel Bálint unokaöccse, Schautek Roland születése óta mozgássérült, ennek ellenére magyar bajnok, Európa-bajnok és világkupa-ezüstérmes parakarate sportágban, így adta magát, hogy ő szerepeljen videoklipben. A forgatás a kecskeméti Star Gym edzőteremben zajlott, melynek boxringjében vettük fel a zenekaros jeleneteket is.

Az új lemez – amin egyébként a tavaly megjelent Kalapács-feldolgozás is rajta lesz – a mai naptól előrendelhető a H-Music kiadó oldaláról.

A zenekart a következő hetekben két koncerten lehet megnézni:

szeptember 10. – Budapest, Akvárium (+ Omega Diatribe, Eagle Has Landed)
szeptember 17. – Esztergom, Sportkülső (+ Leander Kills)