Slágeresen keserves dallal tér vissza a Dreadwolf

Nem mondhatni, hogy a Dreadwolf az ország leggyorsabban dolgozó zenekara lenne: a fővárosi metalcore/deathcore-színtér hétpróbás arcaiból összeállt banda három évvel ezelőtt adta ki a bemutatkozó kislemezét, aminek azóta is írják a folytatását. A hosszas munkának viszont lassan beérni látszik a gyümölcse: ma nálunk debütál a kettes EP első dala, a Purity. A banda fájdalmas, keserű hangulati világához képest meglepően fülbemászó számot a srácok a Ghostship stúdióban vették fel Tóth Gábornál, majd Peter John Kiss-sel (theRealJP) forgattak rá egy kellően sötét klipet. A háttérről Kéményes Péter frontember mesél:

A dal egy fogva tartott lányról szól, akit folyamatos fizikai és szexuális erőszak ér. Az általa átélt kín és fájdalom olyan erős, hogy ezt megérzi egy természetfeletti lény, aki a lány lelkéért cserébe megígéri neki, hogy mindenkin bosszút áll, aki valaha is bántotta. A lány megidézi a démont, átadja a testét és a lelkét, a démon pedig mindenkit megöl. ❤ A klip ezt a történetet próbálja elmesélni, DIY módon, kis költségvetésből. Pete-et azért választottuk, mert nagyon tetszettek a munkái, amiket az Orient Fallnak és a Grimcitynek csinált.

A bandát élőben legközelebb július 2-án, a Whitechapel, a Misery Index és az Omega Diatribe előtt lehet majd megnézni a Dürer Kertben.