Akit még a sötétség is félrenyel – Phrenesis-dalpremier

Egy új dallal nyitja a 2023-as évet a győri Phrenesis zenekar. A Dobogó tumor című darab gyakorlatilag egy extrémebb metalcore-dal, ami ugyanúgy bejöhet az újabb Whitechapel-lemezek kedvelőinek, mint akár egy Leander-rajongónak. Ez a zenekar első felvett száma Bérczes Róbert énekessel, aki az alábbiakat fűzi hozzá a menny és a pokol közti megrekedést taglaló dalszöveghez:

Mindannyian menny és pokol között vagyunk ragadva ezen a Föld nevű helyen, és a minket érő tényezőktől függ, hogy végül az élet melyik irányba terel minket. Csupán a józan eszünkre támaszkodhatunk, hogy ne nyeljen el minket a végtelen sötétség az emberi ostobaságnak és az ezzel járó túltengő gyűlöletnek köszönhetően. Akit túl sok negatív inger és gyűlölet ér az életben, egyre hajlamosabbá válik rá, hogy eluralkodjon rajta, mígnem az illető már úgy érzi, hogy ami mellkasában dobog, már nem szív, csak egy undort pumpáló tumor.

A dal két verzióban is megjelenik, ebből a rövidebb, „rádiós” vágás most itt a NuSkullon debütál, a teljes verzió pedig március 7-én premierel a Fáklya Rádióban, és később elérhető lesz az összes stream platformon is.

A single létrejöttében olyan nevek segédkeztek, mint Botlik Mátyás (The Grenma, Grenma Studio – dobfelvételek), Hájer Gergő (Omega Diatribe, 515 Studio – gitár sound), Kis Ádám (énekfelvételek), Török Dániel produceri felügyeletével. A felvett anyagot végül Pencs Tamás (Glasskey stb.) keverte és maszterelte. A dal szöveges videóját Gerő András (Auraleak, Kill Monday Management) készítette, Waldmann Boglárka grafikája alapján.

A Phrenesis következő koncertje március 3-án lesz Győrben, A Betonban, ahol fellép még a Komodo, a Morte Silmoris, a Last Chancery és a KillerSick.

Fotó: Pozsonyi Dóra / Blackalopsia